Sportvilág

2009.08.10. 02:29

Magyar Kupa: az ötből négyen továbbjutottak

Székesfehérvár - Öt Fejér megyei csapat vitézkedett vasárnap a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján. Az első fordulóban ötből négyen állva maradtak, csak a Pákozd esett ki.

Parall Bálint

A szabadegyházaiak hamar lerendezték a Veszprém megyei első osztályú riválist, Vizi (2), Kiss P. (2), Tóth, Bozai, Vida góljaival magabiztosan nyerték a találkozót.

- Mezőnyben ugyan kiegyenlített játék folyt, de a kapu előtt valamiért most sokkal pontosabbak voltunk, mint a tavalyi szezonban, és ezúttal ki is használtuk a helyzeteinket - értékelte a találkozót a játékosedző, Bozai Attila.

Ősi Petőfi SK-Pálhalma Agrospeciál SE 1-6

Nem éppen ideális körülmények fogadták a pálhalmiakat a Veszprém megyei II. osztályú ellenfélnél. A kezdeti sokkból csak a félidő vége felé eszmélt a Pálhalma, a 43. percben vették be először a hazaiak kapuját, amit azonban a fordulás után azonnal egalizált a Ősi. De nem sokáig örülhetett a lelkes hazai brigád a számukra már továbbjutást jelentő döntetlen állásnak, hiszen a folytatásban eléggé elfáradtak, és ezután bedarálta őket a Fejér megyei bajnokaspiráns. A gólokat Bartha (3), Sztanó, Tóth Á., Cséza szerezték.

Dörögdi-Medence Taliándörögd-Pákozd SE 2-1

- Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy megérdemelten győzött a hazai csapat. Többet birtokolták a labdát és pontosabban is játszottak. De talán így, a bajnoki rajt előtt még időben jött ez a pofon, hiszen Fejérben azért a Talián-dörögdnél lényegesen jobb csapatok vannak, és mi nagy részükkel éppen a bajnokság első felében mérkőzünk meg - értékelt a találkozó után Jurászik Zoltán, pákozdi edző. A Pákozd gólját Fáncsi lőtte.

Herendi Porcelán SK- Bakonycsernye 2-3Kicsit csalóka az eredmény, hiszen a Bakonycsernye végig uralta a mérkőzést, hetven percig 3-0-ra vezettek, és annak ellenére, hogy a végén feljött a hazai csapat, nem volt ok az izgalomra.

- Csak az bosszant, hogy az első félidőben nem döntöttük el a találkozót. Rengeteg helyzetet elpuskáztunk, és két buta gólt kaptunk - értékelt Horváth Zoltán, a Csernye játékosedzője. A Bakonycsernye góljait Kadlecsik (2) és Hart szerezték.

Öskü MFC-Sárosd 2-3

- Küzdelmes, jó iramú találkozó volt, ami jól szolgálta a felkészülésünket a Baracs elleni bajnoki rajtra. Viszont ha kicsit pontosabbak vagyunk, nagyobb arányban is nyerhettünk volna - mondta Hajnal Attila sárosdi edző. A Sárosd góljait Kajári, Horváth, Hári lőtték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!