Sportvilág

2009.07.13. 02:29

Magasföldi: külföldre is szerződhet

Székesfehérvár - Még bizonytalan a sorsa Magasföldi Józsefnek, a Fehérvár volt labdarúgójának. A fiatal játékos Siófokon kezdte el a felkészülést, de még akár külföldre is szerződhet.

Matók János

Az ezer szállal Székesfehérvárhoz kötődő, saját nevelésű focista olyan lehetőség előtt áll, amelyet sok hazai labdarúgó megirigyelne. Hiába az élő siófoki szerződése, rengeteg hazai és külföldi klub (köztük svájci kérő) is szívesen a soraiban tudná a pengés játékost.

- Sajnos nem sikerült megkapaszkodnunk az első osztályban, így a csapat körül kialakult változások miatt elég sok a bizonytalanság. Állóvíz van, és nem sokat tudunk a folytatásról. Egyelőre heti tíz edzéssel készülünk a másod-osztályra, de én nem biztos, hogy Siófokon maradok. Sok helyről kerestek, a következő hetekben eldőlhet, hogy hol folytatom a pályafutásomat.

- Az FC Fehérvártól is kapott ajánlatot?

- Nem, de aki ismer, az tudja, hogy akármerre is visz az élet, a szívem mindig is a Vidihez húz majd. Tősgyökeres székesfehérvári vagyok, soha nem fogom elfelejteni, hogy mit kaptam ettől a várostól, és hogy itt lettem NB I-es játékos. De hát ember tervez, Isten végez. Ám biztos, fogok én még a Videotonban játszani.

- Tervei, céljai?

- Szeretnék egy jó csapathoz, erős bajnokságba elszerződni, és minél többet fejlődni, tapasztalatokat szerezni, előre lépni minden téren. Az embernek kellenek a kihívások, a motiváció, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni magából. Újra és újra kitűzök magam elé egy célt, és addig küzdök, amíg el nem érem. Eddig jól működött a dolog.

- Akkor a következő szint a külföldi szerződés mellett a válogatott?

- Szerintem minden focista álma, hogy egyszer bemutatkozzon a nemzeti csapatban. Én végigjártam a korosztályos válogatottakat, és már csak egy lépcsőfok hiányzik. Ha kell, életem végéig küzdeni fogok, hogy a címeres mezben is rúghassam a gólokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!