Sportvilág

2009.05.25. 02:29

Magabiztos győzelem

Székesfehérvár - A Fehérép-Alcoa FKC női NB I-es kézilabdacsapata a Nyíradonyt fogadta. A házigazdák győzelmükkel megteremtették az esélyét annak, hogy az 5. helyen végezzenek.

Silye Sándor

A kezdés előtt a két mesterrel arról beszélgettem: az egyik csapat biztos jövőképpel rendelkezik, amíg a másiknak nem látható a jövője.

- Az idei esztendőben kezdett építkezésünk a szezon elején jól indult, ezt megtorpanás követte, majd a végén megint összeállt a játékban a látni kívánt a kép. A mérkőzésnek nem csak a presztízs a tétje a részünkről, hiszen ma és a jövő héten is nyernünk kell, hogy a Hódmezővásárhely együttesét megelőzzük, és megszerezzük az 5. helyet - mondta Sótonyi László.

- Igazolni akarjuk a hároméves építőmunkát, amit ezzel a szezonnal be is fejezünk. A hetedik helyünket nem fenyegeti vész, ma kézilabdázhatunk egy jót. Ami a jövőt illeti, biztos, hogy nem tudjuk vállalni az NB I-et, és biztos, hogy távozok Nyíradonyból - jelentette ki a másik oldalon a hajdan a fehérváriakat is edző Köstner Vilmos.

Kedves ismerősök a lelátón: az egyik oldalon a válogatott Szücs Gabriella, a másikon a volt fehérvári kedvenc, Tápai Szabina.

- Hazajöttem a hétvégére, hogy találkozzam a csajokkal, bulizzunk, beszélgessünk. Dániában befejeztem a játékot, nem tudom, mit hoz a jövő, Magyarországról még nem kerestek. Ha ez a helyzet nem változik, külföld felé veszem az irányt - jelentette ki a volt fehérvári irányító.

Maga a mérkőzés nem hozott különösebb izgalmakat, bár Köstner Vilmos lányai tényleg csak kézilabdáztak, de önbecsülésből jelesre vizsgáztak, egy percre sem adták fel. Sok technikai hibát, eladott labdát láthattunk mindkét oldalon, de a küzdelemmel kárpótolták a pályán lévők a sportág híveit, az irammal sem volt gond. Sőt, egy-egy szépséges villanás is belefért a 60 percbe, mint amilyen az első játékrész végén bemutatott Kamper-gól volt.

A második játékrészben egy darabig szívóskodtak az alföldiek, de mindig volt a fehérépeseknél olyan játékos, aki a fontos pillanatokban a csapata élére állt vagy extrát produkált. Az első félidőben Bernataviciute és Azari, a másodikban Szikora, a csupaszív Vijunaite vagy az okos Kamper. A csapat végül a szorosnak tűnő eredmény ellenére is magabiztosan nyert, döntés az 5. helyről a hét végén.

Sótonyi László: Jó iramú mérkőzésen nyertünk, és ez a lényeg.

Köstner Vilmos: Egyenlő erők küzdelmében a szerencsésebb csapat nyert

Fehérép-Alcoa FKC-Nyíradony 31-29 (16-15)500 néző, vezette: Bujdosó, Torecskó.

Székesfehérvár,

Fehérép-Alcoa FKC: Djerics - Vincze 2, Triscsuk 4, Tilinger 1, Nikolics 1, Bernataviciute 8 (4), Azari 4, csere: Szikora (kapus), Emberovics, Lévai 1, Kamper 4, Szegedi 2, Vijuanite 4, Siti E. , vezetőedző: Sótonyi László.

Nyíradony: Lajtos - Flaskova 3, Sopronyi 7, Kudor 2, Sütő M. 3, Pádár 4, Sütő E. , csere: Király (kapus), Szamosi L. 3 (2), Szamosi A. 5 (1), Such, Szűcs 2, Varsányi, vezetőedző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 4 illetve 4 perc, büntetők: 4/4 illetve 6/3

Az eredmény alakulása: 5. perc: 4-3, 18. perc: 9-9, 23. perc: 10-12, 48. perc: 23-22, 51. perc: 28-23, 58. perc: 30-27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!