Sportvilág

2011.07.27. 19:57

Hungaroring: izgalmas viadalt vár az elnök

Budapest – Bár korábban futballozott alacsonyabb osztályban, nem lépett pályára a szerdai esti, Megyeri úti derbin, amelyen a Forma-1-es pilóták Nationali Piloti elnevezésű együttese a magyar All Star válogatott ellen szerepelt. Gyulay Zsolt a lelátón figyelte az eseményt, gondolatai már a csütörtök délelőttön jártak.

Horog László

Korábban éveken át futballozott a BLSZ első osztályában, nem is rosszul, ám az utóbbi időben nincs edzésben, ezért nem vállalta a játékot a jótékonysági összecsapáson. A Hungaroring Zrt. elnöke csütörtökön délelőtt 11-kor kezdi meg a pályabejárást Charlie Whiting, a Nemzetközi Autómobil Szövetség versenyigazgatójának társaságában. Gyulay Zsolt mosolyogva jegyezte meg, ha a brit úriember hiányosságot talál, lehet, hogy csütörtökön déltől pánikszerű munkálatok következnek Mogyoródon. Aztán hozzátette, nyugodtan várja a pályabejárást, meggyőződése, mindennel elkészültek, a Magyar Nagydíj jó házigazda lesz 2011-ben is.

- Három bukóteret leaszfaltoztunk, a pálya korábbi önmagához képest sokat fejlődött, az utóbbi fél évben sokat dolgoztunk a kollégáimmal – mondja Gyulay, aki kajakosként nyert két olimpiát, mostanság a Hungaroring Zrt. vezetése mellett a Magyar Autósport Szövetség első embere is. – A mogyoródi pályán 2016-ig biztosan rendezünk futamokat, szerződésünk akkor jár le, reményeink szerint a folytatásban is fogadhatjuk a világ leggyorsabb pilótáit.

A vasárnapi futamra már hétfőn megérkeztek az első csapatok. A német Nürburgringen befejeződött futam után a csapatok azonnal elindultak Magyarországra, hétfőtől folyamatosan foglalták el állásaitól a magyar főváros tőszomszédságában található pályán.

- Elképesztő profizmussal dolgoznak az illetékesek, a paddockban a csapatok házai szinte a semmiből, pillanatok alatt elkészültek. Szerdán délután lépett életbe a pályazár, mindenkinek el kellett foglalnia megfelelő helyét a boxutcában.

Az elnök nem akart tippelni arra, mennyi néző látogat ki az idei nagydíjra. Elmondta, amennyiben a tavalyi bevételt meg tudják ismételni, elégedett lesz, ha sikerült túlszárnyalni, boldog. Nagyon hiányzik a 15 ezer lengyel szurkoló, aki egy esztendeje Robert Kubica miatt hazánkba látogatott. A súlyos ralibalesete miatt a pilóta ezúttal hiányzik, ezért honfitársai sem jönnek szurkolni a Hungaroringre. Gyulay egy hete, a német futamot megelőzően Hamilton sikerét tippelte, ami be is jött, szerinte ezúttal is nyerhet a brit pilóta. Igaz, rajta kívül még legalább öten -  nagyon szoros az élmezőny, kiélezett küzdelem zajlik majd az aszfaltcsíkon. Gyulay hivatalból nem drukkolhat egyetlen versenyzőnek sem, ám azt nem titkolja, a szíve csücske a brazil Felipe Massa, akivel egy éve alkalma nyílt egy közös autózásra. A Ferrari Challenge elnevezésű viadalon tavaly egy kört kettesben tettek meg a ringen, egy nyitott versenyautóban. Nem titkolja, számára ez életre szóló élményt jelentett. Nyilván ugyanígy van ezzel a dél-amerikai pilóta is

További Forma-1-es hírek az f1csatorna.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!