Sportvilág

2014.07.06. 18:29

Foci vb 2014 - Várhidi Péter német-argentin döntőt vár

Várhidi Péter a Videoton korábbi vezetőedzője, volt szövetségi kapitány, a Szigetszentmiklós szakmai igazgatója készségesen értékelte a Fejér Megyei Hírlapnak a vb eddigi történéseit.

Horog László

Nem maradhat le mérkőzésről Várhidi Péter, aki szerint érdekes világbajnokság zajlik Brazíliában. 

– A torna abban a tekintben nem hozott számomra meglepetést, hogy azok az együttesek kerültek a legjobb négy közé, amelyeket a viadal előtt is oda vártam. Azt tudtam, hogy a házigazda brazilok és az argentinok erősek lesznek, Európából pedig a németek és a hollandok jelentik az igazi minőséget. Újdonságot Costa Rica, Svájc és Belgium jelentett, ők rendkívül szervezetten és hatékonyan futballoztak, továbbá nem csak a dél-amerikai nagyágyú játszott kimagaslóan, hanem Mexikó és Chile is stabilan teljesített. Előrelépett az Egyesült Államok és Ausztrália is, jó tempójú, szervezett futballt játszottak. A vb-ről összességében elmondható, hogy kiegyenesedett a mezőny, az igazán nagy különbségek eltűntek. Korábban mindig akadt olyan együttes a világbajnokságokon, akit nagyon elporoltak, és esélytelenül vergődött a csoportjában, ezúttal azonban nem akadt ilyen, egyedül talán Honduras volt kicsivel gyengébb a többieknél. Afrika ezúttal sem mutatott újat, azt az utat járta be, mint korábban, futballozni ugyan tudnak, viszont taktikailag éretlenek, kiélezett, igazi téthelyzetekben képtelenek jó döntéseket hozni, emiatt nem jutnak messzire és nem gondolom, hogy ez a közeljövőben változni fog. A korábbi szövetégi kapitány számára nem jelentett meglepetést az olasz és a spanyol csapat korai búcsúja, szerinte a két korábbi világbajnok legjobbjai ismét kifacsartan érkeztek a tornára a fárasztó bajnoki és nemzetközi szereplést követően.

– Az angol együttes rendkívül gyengén muzsikált, ők akkor képesek elfogadható teljesítményre, ha Rooney jól játszik, márpedig a Manchester csatára csak egyszer teljesített értékelhetően. Az olaszok futballja nem ennyire egyszemélyes, ám ők sem voltak képesek megbízható produkcióra. Nem is tudom, mikor láttam ennyire gyenge talján együttest. A németek ezúttal hatékonyak, ráadásul helyenként látványosan is futballoznak, szerintem bekerülnek a fináléba, ahol Argentína lehet az ellenfelük. A dél-amerikaiak hollandok elleni elődöntője látványos lehet, a Messi-Robben különcsata is csemegének ígérkezik, amelyből előbbi jöhet ki jól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!