Sportvilág

2006.07.06. 02:29

Ez jelentette az etalont

ábrahámhegy ábrahámhegy - Az egykori Testnevelési Főiskola neves professzora, az edzéselmélet nemzetközileg is elismert szaktekintélye, dr. Nádori László árgus szemekkel figyeli a világbajnokság történéseit.

Mórocz Zsolt

Az erőtartalékok mozgósítása döntött ábrahámhegy ábrahámhegy - Az egykori Testnevelési Főiskola neves professzora, az edzéselmélet nemzetközileg is elismert szaktekintélye, dr. Nádori László árgus szemekkel figyeli a világbajnokság történéseit. Ezúttal a labdarúgó szakedzői diplomával is rendelkező professzor, a 83 éves dr. Nádori László osztotta meg véleményét olvasóinkkal. - Azzal kezdeném, hogy Jürgen Klinsmann ténykedése okán, a német válogatottnak szurkoltam. Hihetetlenül összetartó, rendkívül jó közösséget alkottak. Sajnálom, hogy az elődöntőben kikaptak, de azon a mérkőzésen az olaszok jobbak voltak, számomra az a mérkőzés volt az etalon. Aztán lenne egy észrevételem a csoportmérkőzések után dr. Mezey György azt nyilatkozta, hogy ez a vb a dél-amerikai csapatokról szól, mert ők a jobbak. Mint tudjuk, a szaktekintély jóslata nem vált valóra, hiszen a vb-n az európai élvonal dominál. Megjegyzem, kevés szó esett eddig a sportteljesítmény pszichikai összetevőjéről, az összpontosítás, a fájdalomtűrés és a magabiztosság tulajdonságairól. Például a német-lengyel és a német-argentin mérkőzéseken a jobb motiváltság és az erőtartalékok jobb mozgósítása döntött, és még hosszan sorolhatnám a példákat. Végezetül a hazai televíziós közvetítésekről szólnék minden elismerésem a csatornának, de miért maradhattak adásban a hadaró, a beszédhibás, jórészt a háttérzajt növelő közreműködők...? - fejezte be a professzor. Fotó Zwicker Tamás ábrahámhegy - Az egykori Testnevelési Főiskola neves professzora, az edzéselmélet nemzetközileg is elismert szaktekintélye, dr. Nádori László árgus szemekkel figyeli a világbajnokság történéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!