Sportvilág

2009.07.30. 02:29

Élvonalban a siófoki NB I-es csapat

Székesfehérvár - Bár az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságban csak a 4. helyen végzett, ősztől mégis az élvonalban szerepel, a több játékossal is megerősített Siófok csapata.

Matók János

Két új együttessel bővült az NB I-es női kézilabda-bajnokság mezőnye. Az egyik a Siófok, annak ellenére, hogy az NB I/B-s bajnokságban csak a 4. helyen végzett.

- Eredetileg arról volt szó, hogy aranyérmesként szeretnénk majd felkerülni az élvonalba, így most még nem is terveztük, hogy az NB I-ben szerepeljünk. Ám a visszalépések miatt a szövetség felkínálta a lehetőséget, s a tulajdonosunk döntése volt, hogy fogadjuk el. Vegyes érzéseim vannak, mert jó lett volna még egy évig a másodosztályban összeszoknia a társaságnak, ugyanakkor botorság lett volna nem elvállalni. Ennek megfelelően igazoltunk hat játékost: Sterbik, Valovics és Tóth Kiskunhalasról, Kovács Debrecenből, Vasas Pécsről, míg Lajtos Nyíradonyból érekezett. Lényegében csak a balszélső posztjára nem igazoltunk. Úgy gondolom, hogy a keretünk megkapaszkodhat az NB I-ben, ez is a célkitűzésünk. Eddig 32 edzésünk volt a felkészülés során, ezek főként fizikális jellegűek voltak, de két hét múlva már látjuk, hogy hol is tartunk. Az viszont már most látható, hogy a csapat tavalyi játékosainak fel kell nőniük a közeghez - mondta Varga József, a Siófok vezetőedzője, a Debrecen egykori trénere. Siófokon érdeklődnek a csapat iránt, az 500 fős lelátó rendre megtelt az NB I/B-s mérkőzéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!