Sportvilág

2009.07.25. 02:29

Egy siker és egy vereség

Veszprém - Az Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata tegnap kétszer is pályára lépett Veszprémben az újonc ellen. Egy győzelem és egy vereség a mérleg, no és Triscsuk sérülése.

Matók János

Tegnap Veszprémbe utazott az Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata, hogy két felkészülési mérkőzésen is pályára lépjen, az élvonalban újonc házigazdák ellen. 

A délelőtti találkozón a fehérváriak 35-30 (15-13) arányban győztek, amíg a délutáni a Veszprém sikerét hozta: a hazaiak akkor 30-29 (16-14) arányban bizonyultak jobbnak.

Ez utóbbi részben azért is alakulhatott ki, mert az FKC egyik meghatározó játékosa, Krisztina Triscsuk az első mérkőzés második félidejének az elején, súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a bal térdénél. A kitűnő játékost azonnal kórházba vitték, ahol az első vizsgálat nem mutatott ki különösebb elváltozást. 

Triscsukot természetesen Fehérváron is, egy részletesebb és alaposabb kivizsgálásnak vetik alá. Az újoncról annyit tudni kell, hogy Gyurka János vezetőedző csapatában játszik a rutinos Veszeli Judit, Ábrahám Szilvia és Gertsmár Renáta

Az Alcoa FKC vezetőedzője, Sótonyi László elmondta, hogy a végeredményeket reálisnak értékeli, hiszen a két hetes felkészülés, a napi három edzés után érthetően kijött a fáradtság a lányokon. Az is tény, hogy az FKC fiataljainak láthatóan szükségük van a több rutinra. 

Sótonyira a húzóemberek, így Pastrovics, Vincze, Tilinger, Bernataviciute és Rádl kedvező benyomást tett mindkét mérkőzésen. Az FKC kedden Vácott lép majd pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!