Sportvilág

2009.06.19. 02:29

Egy lépéssel Ausztria felé

Békéscsaba - A magyar férfi kézilabda-válogatott Eb-selejtező mérkőzésen a görögökez fogadta, és aratott fölényes győzelmet.

Silye Sándor

A csapat magabiztos sikere azt jelenti, ha vasárnap Szlovákiában legalább egy pontot szereznek, a januári Eb-döntő résztvevői lesznek. Négy görög hiányzott, és az ellenfél csupán egy kapussal érkezett, aki meccs közben meg is sérült, de kénytelen volt végig a pályán tartózkodni. A magyaroknál meg Eklemovics hiányzott. A házigazdák együttesében öt dunaújvárosi is szóhoz jutott: Mikler, Rosta, Zubai, Nagy K. és Sándor. Az első játékrészben a jó véldekezést jelzi a mindössze 8 kapott gól. A folytatásban is a fehér mezes magyarok irányították a történéseket, Mikler beállás után a rolót is lehúzták, így folyamatosan nőtt az előny. Az imponáló különbségű győzelem azt jelenti, hogy a csapat a második, továébbjutó helyen áll két pont előnnyel. A gólokat Iváncsik G. 9, Iváncsik T. 8, Nagy L. 3, Ilyés 3, Schuch 3, Császár 3/1, Zubai 2, Putics 1, az ellenfél legjobbja Halkidisz 7 volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!