Sportvilág

2009.05.21. 02:29

Egy lépésre a bronzéremtől

Dunaújváros - A három győzelemig tartó bronzpárharc második összecsapását vívta tegnap este a Dunaferr SE férfikézilabda-együttese a Pestszentlőrinc otthonában.

Dunaújvárosi Hírlap

Ezúttal idegenben szerette volna megszerezni a győzelmet a párharcban 1-0-ra vezető Dunaferr gárdája. A csapat keretében egy újoncot is avattak, ugyanis az ifista Morva Zoltán először került be a felnőttek közé NB I-es mérkőzésen.

PLER KC - Dunaferr SE 24-28 (13-12) Budapest, 800 néző. Vezette: Horváth, Marton.

Dunaferr SE: Mikler - Miss 3, GREBENÁR 6, Bajusz 3, KEMÉNY, Nagy 4, TÖRŐ 8/3. Csere: STOCHL (kapus), ROSTA 1, Zubai G. 2, Szalafai 1, Sándor, Ancsin, Morva. Vezetőedző: Imre Vilmos.

A PLER gólszerzői: Bakos 2, Lékai 2, Balogh 4/1, Rév 3/2, Lendvay 3, Kocsi 3, Pordán 2, Füleki 2, Harsányi 2, Gazdag 1.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Jól kezdett az összecsapáson a Dunaferr, hiszen az ötödik percben már 3-1-re vezetett, ám elég volt egy-két bután elkövetett, felesleges hiba, s a hazaiak egalizáltak rá három percre. Sőt, a vezetést is megszerezték Nagy Károly tanítványai, amit egészen az első harminc perc végéig sikeresen meg is őriztek.

A szünet után egy teljesen más Dunaferr érkezett a pályára, hiszen öt perc alatt egy 5-0-ás rohamot produkálva ismét a vendégeknél volt az előny, 17-13. Ezután ugyan még felzárkózott a PLER, de két gólnál jobban nem tudta megközelíteni a dunaújvárosiakat, akik a második félidőben nyújtott játékukkal teljesen megérdemelten szerezték meg a győzelmet a harcos hazaiak ellen.

A következő összecsapás május 23-án, szombaton 18 órakor lesz a Dunaújváros Sportcsarnokban. A belépés díjtalan, s hazai siker után ekkor adják át a bronzérmeket a játékosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!