Sportvilág

2011.06.10. 10:52

Czene Attila: az olimpiai bajnokok példát mutatnak az ifjúságnak

Az olimpiai bajnokok hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek példaértékűnek tekintsék: a sport gyakorlása legalább olyan fontos, mint bármilyen tanulmányi eredmény elérése - mondta Czene Attila sportért felelős államtitkár pénteken Budapesten a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium fennállásának 150. éve alkalmából rendezett ünnepségen.

MTI

 A sportteljesítmények kapcsán kiemelte: "soha nem a könnyebb utat kell választani, hanem a nehezebbet, mert az az értékesebb". Az elején egy kicsit talán "védekeznek" ez ellen a sportoló növendékek, de aztán bebizonyosodik, hogy a tanároknak, illetve az edzőknek mindig igazuk van - mutatott rá.
   
Az államtitkár a napi szintű sportolás fontosságát hangsúlyozta a nyári szünidő idejére is. Azt a kívánságát is kifejezésre juttatta, hogy "a tanintézet vezetősége mihamarabb megvalósíthassa álmát, és végre felépülhessen az új tornacsarnok".
   
Czene Attila utalt arra: Buda legnagyobb oktatási intézményében, a "Szabó Lőrincben" a tanulók felkészültsége "már hosszú ideje messze a budapesti átlag felett van; ez a tény pedig egyértelműen az iskola pedagógusainak" munkáját, "az itt tanulók együttműködő készségét és példás hozzáállását dicséri".
   
Az ünnepségen Czene Attilának Szabó Lőrinc emlékérmet és emléklapot, a megjelent olimpiai és világbajnok sportolóknak, illetve sportvezetőnek - Bánhidi Petrának, Dömölky Lídiának, Hoffmann Nórának, Kárpáti Györgynek, Nagy Tímeának, Rózsa Norbertnek és Tóth Lászlónak - pedig emléklapot nyújtott át Zoltán László, az iskola igazgatója.
    
Az ünnepség végén megkezdődött a "jubileumi pasaréti futás" a főváros II. kerületének utcáin, négy korcsoportban, fiúk, lányok bontásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!