Sportvilág

2009.07.15. 02:29

Csillebércen edzőtáboroztak

Csillebérc - A Pagoda Sport Egyesület karatékái a nyáron sem csak üdüléssel töltik az időt, ez az időszak megfelelő a továbbképzésre, edzőtáborozásra, amelyre most sor került.

Bobory Balázs

A IBK (International Budokai Karate) magyarországi kyokushin karate szakága 2009. július negyedike és kilencedike között Budapesten a csillebérci szabadidőközpontban tartotta 10. jubileumi nemzetközi edzőtáborát, amelyen részt vettek a Pagoda Sport Egyesület karatékái is. A táborban a magyar karatésok mellett Hollandiából, Új-Zélandról, Szlovákiából és Romániából érkeztek résztvevők. Az edzőtábor utolsó napján a jelölteknek vizsgán kellett tudásukról számot adni a szervezet vezetői, Gerrard Gordeau (9. dan), Adámy István (8. dan) és Nico Gordeau (8. dan) nemzetközi nagymesterek előtt.

A fehérvári karatésok nem vallottak szégyent, hiszen a kemény, kétórás technikai, és közel kétórás küzdő (kumite) vizsga során az alábbi eredmények születtek, 3. kyu, második zöld öv: Kohut Attila, 1. kyu, második barna öv: Karácsonyi László, Takács Roland, 1. dan, fekete öv egy arany csíkkal: Gál László, Kollár Gábor, Lukács Zoltán, (Antal László tartós külföldi kiküldetése miatt még a tavaszi edzőtáborban érte el az 1. dan fokozatot.), 2. dan, fekete öv két arany csíkkal: Bőke Béla, Márkus Zsolt.

Edzőjüknek, Budán Lászlónak 34 éves karatés pályafutása, illetve kimagasló szakmai és edzői munkája elismeréseként a nemzetközi szövetség vezetői az 5. dan fokozatot, ezzel együtt a shihan (nagymester) címet adományozták. A szervezet nemzetközi technikai igazgatója, Adámy István pedig méltatta munkásságát.

A Pagoda Sport Egyesület és Budán László várja azokat, akik ki akarják próbálni a karatét, hétfőn, szerdán, pénteken 16.45-től a Váci Mihály Szakmunkásképző Iskola tornatermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!