Sportvilág

2014.08.06. 11:50

Bronzérem négy edzéssel

Székesfehérvár - A már edzőként dolgozó Babos Rita szinte tréning nélkül nyert bronzérmet a hazai rendezésű OB magasugró számában.

Ferencz Balázs

A 119. Atlétikai Magyar Bajnokság magasugró számában Babos Rita bronzérmet szerzett. A 178 centit ugró 34 éves atléta az OB-t megelőző időszakban összesen mindössze négy edzésen vett részt, ebből is három hármasugró tréning volt Mostanában egyébként sem a saját eredményeivel foglalkozik, hiszen a 22-szeres magas-, hármas-, és távolugró bajnok egy éve visszavonult, és edzőként dolgozik a rekortánon. Babos Rita a fehérvári rendezésű országos bajnokságon példát mutatott tanítványainak.

- Nagyon jól éreztem magam, igazából azért indultam, mert még soha nem volt alkalmam hazai pályán, hazai színekben versenyezni. - mesélte az ARAK ugróhölgye. - Nagy élmény volt, az első célom, amit kitűztem az volt, hogy túljussak a selejtezőn. A nyolcba kerültem, és hogy bronzérmet szereztem, minden várakozásomat felülmúlta.

A döntőt megelőző napon az ARAK versenyzője nyári kiskosztümjében a díjkiosztók programját koordinálta, valamint az éremátadó vendégeket terelgette a stadionon belül, nem volt ideje a másnapi versenyre koncentrálni.

Babos Ritával bronzot érő ugrása után madarat lehetett fogatni (Fotó: www.szekesfehervar.hu)

 

- Soha nem csináltam még így, de jó volt, mert elterelte a figyelmemet. Ez volt az első olyan versenyem, melyet úgy éltem meg, hogy öröm volt versenyezni, és nem izgultam.

Ha visszatekintek a felkészülésre, melyet csak nagy jóindulattal nevezhetek annak, akkor úgy gondolom, hogy az OB-n csak 177 centire voltam jó. Biztos vagyok abban, hogy a szurkolók és a hazai pálya adta azt a plusz egy centit. Mindenki velem volt, és kihoztam magamból a maximumot.

Ilyen visszatérés után bolondság lenne ismét felhagyni a versenyzéssel. A korábban makacs achilles-sérüléssel bajlódó, és így már csak a magasugrásra összpontosító Babos Rita nem is búcsúzik rögtön a léc ostromlásától.

- Szeptemberben rendezzük a felnőtt csapatbajnokságot, és gondolom, ezzel az eredménnyel bekerülök a csapatba. Van tehát még egy megmérettetésem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!