Sportvilág

2017.07.09. 19:55

Bottas nyert Ausztriában

SPIELBERG Valtteri Bottas nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat. A Mercedes finn pilótája remek rajtjának is köszönhetően nyert.

Szupkai Gábor

Az élen Bottas nagyon jól kapta el a rajtot, Vettelnek és Räikkönennek kellett védekeznie Ricciardo ellen, de végül az ausztrál feljött harmadiknak a világbajnoki éllovas mögé. Max Verstappen és Fernando Alonso versenye gyorsan véget ért, miután rögtön a rajt után Danyiil Kvjat hátulról meglökte a spanyolt egy elfékezés után, Mclarenes pedig a fiatal hollandot forgatta meg az első kanyarban. Az első körökben Räikkönennek visszavette a negyedik helyet Romain Grosjeantól, aki egy ideig a finn elé került.

A nyolcadik helyről rajtoló Lewis Hamilton elkezdte a felzárkózást, gyorsan megelőzte Grosjeant is, és elkezdhette üldözni Räikkönent. Akit végül csak a kerékcserék során tudott megelőzni a brit. Az első öt sorrendje a kerékcserék után Bottas, Vettel, Ricciardo, Hamilton és Räikkönen volt.

Valtteri Bottas (jobbra fehérben) érhetően boldog Fotó: f1.com

Az utolsó tíz körben Hamilton vészesen közeledett Ricciardo nyakára, és az élen is kialakulóban látszott egy csata: Sebastian Vettel közelítette meg Bottast. Az első két páros az utolsó körökben rendkívül közel került egymáshoz, de se Hamilton, se Vettel nem tudott előrébb lépni. Bottas tehát második győzelmét aratta Vettel és Ricciardo előtt. Hamilton nem tudott felállni a dobogóra.

A vb állása: 1. Sebastian Vettel 171 pont, 2. Lewis Hamilton 151, 3. Valtteri Bottas 136, 4. Daniel Ricciardo 107, 5. Kimi Räikkönen 83

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!