Sportvilág

2015.01.06. 14:45

Birkózás: Németh Szilárd az elnök kihívója

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Csepeli Birkózó Club vezetője lesz Hegedűs Csaba kihívója az elnöki posztért a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) január 30-i tisztújító közgyűlésén.

Matók János

A fideszes politikust a tavaly ősszel létrejött Új Szövetség jelöli a tisztségre, s amint az a keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezet az alelnöki posztokon Komáromi Tibort, Bacsa Pétert és Kovács Istvánt látná szívesen.

Németh Szilárd jelezte, 13+1 pontban foglalták össze legfontosabb terveiket, melyek célja a sportág sikeres jövőjének biztosítása. Elsődleges feladatnak az életpálya-modell megteremtését nevezte az elnökjelölt, szerinte a birkózók számára pályafutásuk legelejétől egészen szenior korukig világos jövőképet kell biztosítani. Kiemelte még, hogy szükségesnek tartja a sportág tragikus helyzetben lévő infrastrukturális hátterének a rendbetételét.

Hegedűs Csabát  leválthatják Fotó: jochapress

Az Új-Szövetség alapító motorja az a Bacsa Péter, aki korábban a fehérvári Honvéd Szondi SE kiváló szabadfogású birkózója is volt, majd aktív versenyzői pályafutása után, hosszú ideig az MBSZ bíróbizottság vezetőjeként ténykedett, de erről a posztról időközben lemondott.

Az Új Szövetség tagjai azzal a feltett szándékkal indították mozgalmukat, hogy változást hozzanak a magyar birkózótársadalomba. Az elmúlt választási ciklusban már láthatóan jelentkeztek azok a szervezeti betegségek, amelyek a túl sokáig tartó hatalomgyakorlás ismertetőjegyei. A bizalomhiány, egyszemélyes döntéshozatal, elkényelmesedett struktúrák, alkalmatlan vezetők pozícióban tartása, motivációhiány, automatizmus a döntéshozóknál mind-mind ennek a jeleit mutatják. Az Új Szövetség tiszta, viszonyokat, nyílt döntéseket, pontos elszámolást ígér. A mozgalom tagjai új lendületet szeretnének adni a sportágnak, újszerű gondolataikkal el szeretnék érni, hogy sportágat megújítva, tevékeny tagja legyen a megújult Egyesített Birkózó Világszövetségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!