Sportvilág

2010.01.26. 18:06

Bamako, a terrorveszély ellenére is

FMH - A sárbogárdi Szarka Balázs és Bognár József Marokkóból már Bamako felé vette az irányt.

Matók János

Amíg a székesfehérvári Nádolszky, Kállai, Varga trió az autó meghibásodása miatt még Franciaországban feladta az idei Budapest-Bamako-ralit, addig a sárbogárdi Dream Team tagjai: Szarka Balázs és Bognár József kitartóan haladnak az eredeti céljuk, vagyis Mali fővárosa, Bamako felé. Pedig a terrorveszélyre hivatkozva, január 29-én  a marokkói Agadirban  hivatalosan is befejeződik az idei futam. Ám Szarka és Bognár már a budapesti rajt pillanatában elhatározta, hogy ők nem hátrálnak meg...
"Kuszkusz mindenkinek! Ma nagyon kemény köves rázató volt,  ketten csúnyán fejre álltak  (az egyik a Duna Tv stábjának az autója volt  a szerk.). Az egyik autót kint is hagyták, annyira összetört. Ma volt az utolsó versenynapunk. Holnap találkozunk Dakhlában azokkal, akik jönnek Bamakóba. Vigyázni fogunk magunkra és egymásra. A Villám elintézte a katonai védelmet." Minden nap jelentkezünk - áll abban az sms-ben, amelyet Szarka küldött még vasárnap este.

Budapest, 2010. január 15, Városligeti Műjégpálya, 17 óra után pár perccel...   A helyszínt és a Budapest-Bamako-rali szervezőinek az akkor tett bejelentését, miszerint az idei futam január 29-én a marokkói Agadirban befejeződik,  hosszú ideig felemlegetik majd a résztvevők. Hiszen nem azért fizettek ki előre  súlyos, milliós nagyságrendű összegeket  a szervezőknek, hogy félúton megálljanak...
Az állítólagos  terrorveszély miatt, ami a rali résztvevőinek biztonságát veszélyeztetheti. Ennek ellenére a részvevők közül többen is úgy döntöttek, hogy Marokkóban leválnak a mezőnytől, majd  az eredeti cél, Bamako felé veszik az irányt:  s ez  történt tegnap. Most sokan felelőtlenséggel vádolhatják,  például a sárbogárdi Dream Tream tagjait, Szarka Balázst és Bognár Józsefet, hiszen ők is csatlakoztak a flúgos futam kitalálója, a Villám Géza által vezérelt lázadók karavánjához.  De ahogy azt még a rajt után Szarka és Bognár kijelentette: Nem hagyjuk veszni azt a negyedmillió forint értékű gyógyszert,  és a többi adományt, amit a bamakói árvaházba szeretnénk eljuttatni. Arról nem beszélve, hogy látni akarjuk az  általunk tavaly örökbe fogadott kisfiút, Josephet is. Ezért megyünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!