Sportvilág

2008.07.18. 02:29

Az áremelés gondokat szül

<strong>Székesfehérvár</strong> - A lehető legjobb feltételekkel, csapattal szeretne az osztrák bajnokságnak vágni az Alba Volán SC jégkorongcsapata. Azonban új probléma merült fel.

Bobory Balázs

- Úgy tűnik, sikerül megállapodni abban, hogy augusztus 15-re lesz jegünk az otthonunkban - kezdte idősebb Ocskay Gábor, az albások szakosztály-igazgatója. - Minden tervünket felborítaná, ha bő egy hónappal később kapnánk jeget, ez erősen negatívan befolyásolná a felkészülésünket, ráadásul augusztus végétől tesztmérkőzéseket is vívnánk, a farmcsapatnak pedig bajnokit kell játszania. Persze nem kisebb probléma az sem, hogy a jég készítését biztosító vállalat 30 százalékkal emelné az árat, így mintegy 14 millió forinttal kellene többet fizetnünk, mint az előző szezonban. Ez elképesztő teher a jelenlegi helyzetben, éppen ezért folyamatosan tárgyalunk a Hűtőipari Rt.-vel és az önkormányzattal is egy racionális megoldásról. Valahogy ki kell gazdálkodnunk ezeket a költségeket, jövőre pedig szeretnénk, ha a csarnoknak saját hűtőrendszere lenne, így nem függenénk a vállalattól és energiagazdaságosabb lenne a jégkészítés, rengeteget spórolhatnánk. Már tárgyalunk cégekkel, akik a beruházást kiviteleznék és az önkormányzat is partner az ügyben. Pályázunk különböző támogatásokra, mindenképpen szükség lenne a jeget készítő gépházra a csarnokban, vagy mellette. Egyébként is nehéz összeszedni a költségvetést, még nem várt problémák is jelentkeznek.

Tóth István, az SC társelnöke ugyancsak csalódottságának adott hangot: Szeretnénk tovább fejlődni, ez az érdeke a fehérvári és a magyar jégkorongnak. Azt hittem, a vb-siker után sokkal több segítsége, támogatója lesz a Volán hokiegyüttesének, ám csalódnom kellett. Új csapatot építünk, fiatalokat teszünk az emblematikus, ittmaradó játékosaink mellé és szeretnénk szép sikereket elérni az EBEL-ben, de csak kevesen látnak fantáziát a szereplésünkben. Ráadásul itt van a jégkészítés körüli kalamajka, a 30 százalékos áremelés egyszerűen kigazdálkodhatatlannak tűnik. Dolgozunk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a probléma ésszerűen lerendeződjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!