Sportvilág

2009.06.10. 02:29

Az Alba Regia KSE tudatos munkát végez

Székesfehérvár - Az Alba Regia KSE NB I/B-s kézilabdacsapata az elmúlt szezonokkal ellentétben idén nem tudott dobogóra állni, de a klub koncepciója biztató a jövőre nézve.

Bobory Balázs

A Nyugati-csoportban négy csapat, a Pécs, a Rinyamenti KC, a Tata és az Alba Regia KSE kiemelkedett a mezőnyből, ebben a versenyfutásban negyedik lett a fehérvári együttes. Nem kell csalódásként megélni, hogy a kitűzött célt, az éremszerzést ezúttal nem sikerült teljesíteni, hiszen ebben a szezonban sikerült legalább ekkora eredményt elérni, rengeteg saját nevelésű fiatal mutatkozhatott be a csapatban.

- Objektív okai vannak, hogy nem sikerült a célkitűzéseinket elérni - mondta Madár Imre szakmai igazgató. - Az első négy helyezett csapatból háromnak a kerete folyamatosan együtt készült, a miénk sajnos nem, hiszen több játékosunk is a Dunaferrtől érkezett kettős igazolással, így ott is voltak feladataik. Az ősszel a rangadókon nem tudtunk teljes csapattal játszani. Az irányítónk, egyik legfontosabb láncszemünk, Károlyfi Viktor korán súlyos térdsérülést szenvedett, és az egész szezonra kiesett. Az elmúlt év legjobb magyar játékosa, a Dunaújvárostól kölcsönkapott Ancsin Gábor sem állt mindig a rendelkezésemre, és ennek az volt a következménye, hogy a fontos mérkőzéseken egy kivételével szoros vereségeket szenvedtünk. Az anyagi lehetőségeink is szűkültek, de összeségében nem éljük meg csalódásként a biztosan elért 4. helyet.

A gazdasági válság hatása sok sportszervezetet érintett, ilyen körülmények között még nehezebb lehet a munka a következő szezonban. Az ARKSE azonban évek óta készül a hasonló váratlan helyzetekkel, remek az utánpótlása a fehérvári egyesületnek, Madár Imre és Grőber Mátyás edző bátran nyúlhat a fiatalokhoz.

- Nagy öröm, hogy a mögöttünk álló idényben egyre több fehérvári ifjú kapott szerepet az első csapatban, a szezon vége felé közeledve pedig folyamatosan több feladattal bíztuk meg őket. Nyugodtan kijelenthetem, hogy nem okoztak csalódást. Gyimesi, Dreska, Szvitek és a két kapus, Kutas és a serdülőválogatott hálóőr, Pulai a következő bajnokságban is szerephez jut majd, remélem, tovább fejlődik a játékuk. Lesznek távozóink is, a kettős igazolású kézilabdázók visszatérnek a Dunaferrhez, távozik két felnőttkapusunk is, érkezik azonban Bakos Dávid a gólvonalra. A régi motorosok, Boros, Molnár, Károlyfi, Hamar, Gáspár és még Erdei is maradnak, őket egészítjük ki a fiatalokkal. A célunk az 1-8. hely megszerzése, persze nem nyolcadikak szeretnénk lenni egy év múlva...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!