Sportvilág

2009.05.23. 02:29

A gazdagok játszóterén

Székesfehérvár - Spanyolország után az idei második európai futamra kerül sor vasárnap a Forma-1-ben.

Matók János

A gazdagság és a csillogás szinonimájaként számon tartott F-1-es Monacói Nagydíj következik vasárnap 14 órától Monte Carlóban. Az utcai viadal a versenynaptár egyik, ha nem a legfontosabb része, s ezt a Forma-1 korlátlan hatalmú ura, Bernie Ecclestone sem tagadja. Hiszen a nagy szponzorok vezetői mindig itt és ekkor adnak találkozót a partnereiknek. Ezért is különösen fontos a csapatoknak, hogy jól teljesítsenek, megmutassák a befektetőiknek: jó helyre adták a pénzüket.

Korábban, 2007-ben majd tavaly is a McLaren tarolt ezen a futamon, mondhatni az istálló felségterülete ez a verseny. De könnyen lehet, hogy erről csak múlt időben beszélhetünk, hiszen az idén a Brawn GP és a Red Bull trónkövetelővé lépett elő. Ez utóbbi a másikat tartja most is favoritnak, aki viszont óvatos: Nagyszerű érzés, hogy a pilóták és a csapatok tekintetében is mi állunk az élen, de Barcelonában is láthattuk, hogy az élen álló autók teljesítménye nagyon hasonló. Itt is sok lesz a versenyképes autó - mondta Jenson Button, az egyéni ponttábla éllovasa.

Közben a Ferrari nem az eredményeivel, hanem azzal emelkedik ki a mezőnyből, hogy bejelentette a kivonulását a Forma-1-ből, amennyiben 2010-ben életbe lép az évi 40 millió angol fontos költségvetési sapka. Ezt megakadályozandó, a Ferrari a francia bírósághoz fordul.

A vasárnapi futam 14 órakor kezdődik, azt az RTL Klub élőben közvetíti. Tavaly Lewis Hamilton győzött.

(Forrás: Amber PR)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!