Sportvilág

2017.09.02. 16:05

Hamilton újabb rekordja Monzában, hatvankilencedik alkalommal indulhat az élről

A Mercedes brit pilótája szombati győzelmével több pole pozícióval rendelkezik, mint idáig bárki a Forma-1 történetében.

Elekes Gergő

Kaotikus időmérőn vagyunk túl. Hiába indult el a cirkusz a szokásos 14 órás időpontban, az esős időjárás és Romain Grosjean balesete miatt szünetet rendeltek el a versenybírák, ami aztán egyre hosszabb és hosszabb lett.

Romain Grosjean balesete Videó: youtube

Ezen időszak alatt a legkitartóbb rajongók a lelátókról nézhették végig, ahogy a pilóták a kényszerpihenő miatt szórakoztatják nemcsak a nézőket, de saját magukat is. Daniel Ricciardo, Max Verstappen valamint Esteban Ocon operatőrnek csapott fel, míg Felipe Massa egy könnyed fociedzést bonyolított le szerelőivel a boxutcában.

16:30-kor aztán ismét a száguldásé lett a főszerep, elsőként Max Verstappen gurult ki a pályára, akit azonnal követett a többi pilóta is, hiszen idők kérdése volt csak, hogy mikor szakad le ismét az ég.

A hosszúra nyújtott időmérőt végül a Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton nyerte meg, mögötte Max Verstappen és Daniel Ricciardo végzett, akik azonban motorcsere miatt mindketten rajtbüntetést kaptak, így a Williams ifjú újonca, Lance Stroll indulhat a második helyről.

Mögüle a francia Esteban Ocon startolhat, miközben Hamilton legnagyobb riválisa, az összetettben jelenleg vezető, négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel csak nyolcadik lett a szakadó esőben rendezett kvalifikáción.

Verstappenen és Ricciardón kívül Fernando Alonso, Carlos Sainz Jr., Nico Hülkenberg és a brit Jolyon Palmer is rajtbüntetést kapott a teljes motor, vagy annak különböző alkatrészeinek cseréje miatt.

Rajtsorrend:

1. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Lance Stroll (kanadai, Williams)

2. sor:
Esteban Ocon (francia, Force India)
Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

3. sor:
Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)
Sebastian Vettel (német, Ferrari)

4. sor:
Felipe Massa (brazil, Williams)
Stoffel Vandoorne (belga, McLaren)

5. sor:
Sergio Perez (mexikói, Force India)
Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso)

6. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Marcus Ericsson (svéd, Sauber)

7. sor:
Pascal Wehrlein (német, Sauber)
Max Verstappen (holland, Red Bull)

8. sor:
Nico Hülkenberg (német, Renault)
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso)

9. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)
Jolyon Palmer (brit, Renault)

10. sor:
Fernando Alonso (spanyol, McLaren)
Romain Grosjean (francia, Haas)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!