Sportvilág

2017.08.30. 19:05

Most a magyarok az esélyesek! Lettország válogatottja ellen kötelező lesz begyűjteni mindhárom pontot

Az andorrai csúfos zakó után először lép pályára a magyar labdarúgó válogatott. Csütörtökön, 20.45 órakor Lettország ellen vív világbajnoki selejtező mérkőzést a nemzeti együttes.

Ferencz Balázs

Magyarország labdarúgó válogatottja egyértelmű esélyese a Lettország elleni vb-selejtezőnek, azonban a hasonló kijelentésekkel csínján kell bánni június 9-e óta. Akkor Bernd Storck alakulata 1-0-s vereséget szenvedett Andorrától, mely alakulatot még a B-csoport sereghajtója, Lettország is megvert. A lettek azonban tavaly szeptemberi diadaluk után sorozatban hét vereséget szenvedtek.

A magyar válogatott utóbbi három veresége alkalmával (Andorra, Oroszország, Portugália) nem volt a keret tagja a Videotonnal 2011-ben bajnoki címet ünneplő Elek Ákos, a Kajrat Almati légiósa.

Dzsudzsák Balázs játékán sok múlhat majd Fotó: Kricskovics Antal

- Nyilvánvaló, két teljesen különböző mérkőzés előtt állunk, az egyiknek mi leszünk az esélyesei, a másiknak nem. Lettország ellen fölényben kell lennünk, ám közben ügyelnünk kell az ellenfél kontráira. Portugália ellen ennek az ellenkezőjére lehet számítani - fogalmazott Elek.

Aleksandrs Starkovs, a lettek szövetségi kapitánya óvatos. "Sok változás volt nálunk a két csapat tavaly őszi, rigai összecsapása óta, sok fiatal játékos került a nemzeti együttesbe" - mondta a szakvezető, aki Dzsudzsák Balázst, Szalai Ádámot, és Gerát tartja a legveszélyesebb magyar játékosnak. Starkovs szerint erős, gyors és technikás a magyar csapat, így nekik akkor lesz esélyük, ha a riválisnál felbomlik a támadás és védekezés egyensúlya.

1. Svájc 6 6 - - 12-3 18

2. Portugália 6 5 - 1 22-3 15

3. MAGYARORSZÁG 6 2 1 3 8-7 7

4. Feröer 6 1 2 3 2-10 5

5. Andorra 6 1 1 4 2-13 4

6. Lettország 6 1 - 5 2-12 3



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!