Sportvilág

2015.04.23. 06:59

Jó az ''öreg'' a háznál

Ha bárki kételkedett abban, hogy érdemes volt-e honosítani a 40 esztendős Banham Franket a Divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság előtt, csattanós választ kapott.

Bobory Balázs

A Fehérvár AV19 támadója szokásához híven csúszik-mászik a jégen, megdöglik a sikerért, nem mellesleg termeli a pontokat, három összecsapáson egy gólnál és két gólpassznál jár. A szerdai, olaszok elleni mérkőzésen az első találatnál ő bombázott a kék vonalról a kapura, mielőtt Kóger Dániel beleért volna a korongba, amely így a hálóban landolt. Ez indította el a lavinát, amely 4-1-es sikert eredményezett.

A gyilkos emberelőnyös sorban Frank Banham (jobbra) hátulról tüzel

"Szerencsére nagyon jól kezdtük a mérkőzést, betartottuk a taktikai utasításokat,  sikerült nyomást gyakorolni az olasz együttesre és vezetést is szereztünk, amit szerencsére meg is tartottunk az egész mérkőzésen. Az első gól előtt Magosi és Sarauer remekül játszott a kapu mögött, utóbbi kiválóan passzolt elém, nagy helyem volt lőni, Dani pedig nagyszerűen dolgozott ismét a kapu előtt, beleért a pakkba, és már örülhettünk is. A második, harmadik harmadban a legfontosabb célunk már az volt, hogy az eredményt tartsuk, és meglegyen a három pont. Ugyanannyi energiát kell fektetnünk csütörtökön, az ukránok elleni összecsapásba, mint szerdán. El kell végeznünk ezt a munkát is" - mondta a támadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!