Sportvilág

2015.01.16. 17:10

Budapest -Bamako-rali: elrajtolt a flúgos futam

Pénteken elrajtolt a 10. Budapest -Bamako-rali, a mezőnyben a 81-es rajtszámú Ford Tranzit legénysége, az Él ilyen Team (Alien Team) tagjai között a polgárdi Pelesz Nándor is részese a flúgos futamnak nevezett kalandnak.

Matók János

A Lurdy Házból péntek délután elrajtolt a Párizs Dakar szellemi örökösének tartott Budapest Bamako-rali. A több mint 8000 kilométeres afrikai autóverseny és túra ismét jelmezes rajttal indult, ahol 480 induló állt rajthoz vicces járművekkel, és jól felkészített terepjárókkal egyaránt. Negyvenkét országból érkeztek az indulók. Az idén először Izraelből is érkezett egy csapat, a legtávolabbi nevezőnk pedig perui nyilatkozta a futam alapítója, a volt kereskedelmi rádiós, Villám Géza. A verseny kategóriában az idén 40 csapat vesz részt. A verseny navigációs és vezetéstechnikai összecsapás. Nem a leggyorsabb nyer, hanem a legjobban navigáló és legkitartóbban vezető. Így férnek meg egymás mellett kisebb teljesítményű öreg autók, és jól felkészített terepjárók.

A mezőnyben 81-es rajtszámot kapott az Él ilyen Team (Alien) legénységét szállító Ford Transit, fedélzetén a 3 jó baráttal: a gyomaendrődi Kohn Viktorral, a kenderesi Mikola Zoltánnal és a polgárdi Pelesz Nándorral, aki információink szerint az egyetlen Fejér megyei résztvevője az idei versenynek. A csapat másfél év tervezés után vágott bele a flúgos futamba. Tervek szerint január 20-án hajóznak át Marokkóba, s február elsején érnek be a bamakói célba. A három férfi felváltva vezet, s bizakodva, elszánt hangulatban keltek útra. Az adományokról sem feledkeztek meg: 9, egyenként 200 literes zsákot (ruhanemű, játék) juttatnak el a Magyar Afrika Társasághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!