Sportvilág

2012.12.10. 18:00

Karola és Flóra hetedik lett vívásban

Szolnok , Tata - A Tisza-parti város adott otthont az utánpótlás Olimpici Grand Prix nemzetközi versenysorozat 2. viadalának, lány és fiú párbajtőr fegyvernemben, Tatán a felnőttek viaskodtak.

Matók János

A magyar versenyzők mellett,  a  környező országok ifjú sportolói is részt vettek a viadalon, amelyet az indulók létszáma is jelez:  csak a gyerek fiúk között például 108 induló volt.   A Székesfehérvári VSE párbajtőrözőit a fiúknál, a  gyermek korosztályban Zarándok Levente, Szücs Dániel, Kiss Ádám és Kisari Péter, amíg a lányoknál Török Karola képviselte.

A hatalmas létszám miatt,  a versenybíróság döntése alapján,  a korábbi kettő csoportkör helyett csak egy csoportvívás volt, ezután egyenes kiesésben folytatódott a verseny a legjobb 24 között, amíg a többiek a ranglista helyezések szerinti csoportokban folytatták a küzdelmet. Zarándoknak jól sikerült a vívás, így ő a 24-es táblára került. A többiek későn "ébredtek", így a középmezőnyben végeztek, s ennek megfelelően ott folytatták tovább.

 

 

A fehérvári klub fiatal versenyzője, Török Karola (jobbról a második, melegítő felsőben) a 7. lett (Fotó: SZVSE)

Zarándok a nyolcas döntőbe jutásért kikapott Csere Bencétől, aki végül a 3. helyet szerezte meg, amíg Zarándok a 15. lett.  A többiek: Szücs a 42., Kiss a 44., Kisari a 47. helyen zárt.  A lányoknál az első nap a döntőre esélyes Török Karola a csoportküzdelmeket simán vette, vereség nélkül jutott be  a nyolcas döntőbe. Itt a négy közé kerülésért Petri Renátával, a békéscsabai versenyzővel vívott, és nagyon szoros     asszóban maradt alul 10-9-re,  így  a 7. helyen végzett, amíg Petri megnyerte a versenyt.    

A fiúk az újonc korosztályban betliztek, és mindenki a középmezőnyben végzett, Szücs szerepelt még a legjobban, ő 39. lett.   Az újoncok között a lányoknál Kovács Flóra és Török Karola lépett pástra.  Kovács vereség nélkül, amíg Török egy vereséggel került fel a 32-es táblára. Kovács  az egyenes kiesés során, a legjobb 16-ba kerülésért pont  Törökkel került össze, akit megvert,  és a nyolcas döntőbe kerülésért vívott, ahol kikapott Dimitru Rebekától, a románok versenyzőjétől, aki végül a versenyt is megnyerte.  

Kovács így a 9.,  Török a 29. lett.   Serdülő korosztályban  a lányoknál Kovács,  a fiúknál Jenőfalvi, Kiss Richárd, Szücs és Zarándok lépett pástra. A nagyok között is szépen szerepeltek a fehérvári versenyzők, Kovács magabiztosan versenyzett, és a nyolcas döntőbe jutott, ahol a négy közé kerülésért Szabó Viktóriától, a Szombathely versenyzőjétől kapott ki. A versenyt Benei Bianca, egy román kislány nyerte,  Flóra a 7. lett. A fiúk a középmezőnyben végeztek, Szücs a 45., Kiss Richárd az 55., Jenőfalvi a 65 helyen fejezte be a napot. 

A felnőttek között is hatalmas mezőnyben,  kétnapos versenyre,  nemzetközi világbajnoki előválogatóra került sor Tatán, az olimpiai edzőtáborban. A felnőttek között  az utánpótlás korú Méhes Hajna Csilla, Mórocz Balázs és Világosi Mihály szerepelt. Az első nap Méhes kiemelkedően jó vívással jutott egyre előrébb,  a nyolcas döntőbe jutásért   attól a Závodától kapott ki, aki Belgrádban képviseli majd a magyar színeket,  Méhes végül a 15. lett. Mórocz nem került a 64-es táblára, Világosi a 32-ben egy szlovák versenyzőtől szenvedett vereséget. Az első- napi versenyt a felnőtt válogatott Imre Géza  nyerte. Másnap Méhes már fáradtan vívott, és nem került a 64-es táblára, mint ahogy Világosi sem. Mórocz a csoportból továbbjutva, a táblán egy angol versenyzőt is legyőzve   került a 32-be, ahol Imre Gézától kapott ki.  A  fehérvári  VSE fiatal vívói nagyon szép teljesítményt nyújtottak a felnőtt mezőnyben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!