Sportvilág

2012.10.11. 15:01

Forma-1: Vettel vagy Alonso?

Kiéleződött a helyzet a Forma-1-ben: Fernando Alonso múlt heti kiesésével Sebastian Vettel négy pontra közelítette meg a spanyol versenyzőt.

Anda Fábián

A Red Bull kétszeres világbajnok német pilótája jó formában, tele önbizalommal várja az ázsiai futamot, míg Alonso-n sokkal nagyobb a nyomás, hisz a nemrég még negyven pontnyi előnye csupán négy pontra fogyatkozott. Matematikai esélye  öt futammal a vége előtt  még a Jégembernek, azaz Kimi Raikönnen-nek is van, csak úgy, mint a brit Lewis Hamiltonnak. Az ő hátrányuk a bajnokságban vezető Alonso-hoz képest 37 illetve 42 pont. Vettel csapattársa, Mark Webber hiába szerepelt jól az idény elején, az előző hat futamon csupán 18 pontot szerzett, így ő a maga 135 pontjával aligha szólhat bele a végelszámolásba. Öt futam van hátra és minden jel szerint Alonso vagy Vettel között fog eldőlni a 2012-es világbajnoki cím sorsa. Koreán a világ szeme.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!