Sportvilág

2011.09.15. 20:04

Birkózó-vb: Sastin ezüstéremmel szerzett kvótát

A 63 kilós Sastin Marianna ezüstérmes lett az isztambuli birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján, ezzel olimpiai kvótát szerzett.

MTI

A Vasas 28 éves birkózójának a fináléban nem sikerült csodát tennie, két menetben kikapott a világ immár hétszeres, Ázsia négyszeres bajnokától, a japán Icso Kaoritól, aki 2002 óta veretlen. A kétszeres olimpiai bajnok mindössze egy versenyen nem diadalmaskodott, akkor sérülés miatt visszalépett. A másik két magyar, az 55 kg-os Barka Emese és a nem olimpiai kategóriában, 59 kg-ban induló - még junior korú - Sleisz Gabriella egyaránt kikapott az első mérkőzésén és kiesett, mivel legyőzőik vereséget szenvedtek a következő körben.
   
Sastin egész nap imponálóan birkózott, menetvesztés nélkül jutott a fináléba. Sorrendben a 2009-es Ázsia-bajnokságon aranyérmes indiai Navjot Kaurt, a 2007-ben világbajnok francia Audrey Laurence Prieto Bokhashvilit, az idei Ázsia-bajnokságon ezüstérmes észak-koreai Kim Ran Mit és a tavalyi Ázsia Játékokon ezüstérmes mongol Naszanburma Acsirbatot győzte le. A döntőben viszont már tehetetlen volt a sportág legyőzhetetlen alakja ellen, pontot sem tudott rajta csinálni, miközben Icso mögékerülésekkel és lábfogásos földrevitelekkel az első menetet 4-0-ra, a másodikat 2-0-ra nyerte.
   
Az 55 kilósoknál a japán Josida Szaori, míg az 59 kilósoknál az ukrán Ganna Vasziljenko szerezte meg az aranyérmet.
   
Sastin már a négy közé jutással londoni indulási jogot szerzett, ugyanis az olimpiai súlycsoportok első hat helyezettje jut kvótához a vb-n. Korábban két kötöttfogású váltott londoni repülőjegyet: hétfőn az 55 kilós Módos Péter, kedden a 120 kilós Deák Bárdos Mihály lett ötödik.
   
Pénteken a szabadfogásúak is megkezdik a küzdelmet, de az 55 kilósok között nem lesz magyar érdekelt, ahogy a női 67 kg-os kategóriában sem. A női 72 kg-os súlycsoportban Godó Kitti száll harcba az olimpiai kvótáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!