Sportvilág

2011.07.05. 13:33

Kispesti polgármester: Puskás Ferenc klubjának ellenségei a feljelentők

Mindazok, akik a Jobbikéhoz hasonló feljelentéseket tesznek, azok nemcsak a magyar sport, nemcsak Kispest, hanem Puskás Ferenc klubjának az ellenségei is - jelentette ki Gajda Péter kispesti polgármester (MSZP) kedden az MTI-nek arra reagálva, hogy a Jobbik feljelentést tesz a Bozsik Stadion magánosításának ügyében.

MTI

A polgármester még annyit mondott: az önkormányzat képviselő-testülete mindig és minden esetben a vonatkozó jogszabályok betartásával hozta meg a döntéseit.
Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke kedden jelentette be: a párt feljelentést tesz ismeretlen tettesek ellen a rendőrségen, mert szerintük a stadion magánosítása ügyében felvetődik a csalás, valamint a hűtlen és hanyag kezelés gyanúja. Szerinte a XIX. kerületi önkormányzat "ingyen odaajándékozta a több száz milliós létesítményt egy magáncégnek". A politikus jelezte, szeretnék, ha a vagyonátruházás semmis lenne, ez ügyben később a legfőbb ügyészhez fordulnak.
A jobbikos politikus sajtótájékoztatója után a Budapest Honvéd FC és a Magyar Futball Akadémia közleményt küldött az MTI-nek. Azt írják: tudomásukra jutott, hogy a Jobbik feljelentést tett azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Futball Akadémiát üzemeltető nonprofit kft. a megalapítását követően, 2007-ben sportcélú használatra térítésmentesen megkapta közvetve a magyar államtól, és közvetlenül a kispesti önkormányzattól a Bozsik Stadion tulajdonjogát.
"Az akkor romokban heverő és használaton kívüli kispesti stadion adott és ad otthont a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának, a Magyar Futball Akadémiának és a sok száz sportolni vágyó kispesti labdarúgó-palántának" - olvasható a közleményben.
Szerintük a fent említett tranzakció tisztességes, mindenki által vállalható döntés volt, amely biztosította a Budapest Honvéd FC fennmaradását, és milliárdos fejlesztéseket hozott a Bozsik Stadionba új épületek építésével, valamint a régiek és a stadion renoválásával. A szerződés értelmében a stadion kizárólag sportcélra használható, nem elidegeníthető, és egyértelműen a közösség érdekeit szolgálja.
A közleményben az áll: "a stadionból és annak használatából egyértelműen a kiadások és nem a bevételek dominálnak, és a tranzakciót még a legnagyobb jóindulattal sem lehet máshogy, mint pozitívan megítélni. A tranzakció idején mind a Fidesz, mind az MSZP támogatásáról biztosította a Budapest Honvéd csapatát, és pozitívan ítélte meg a történteket."
A Budapest Honvéd FC és a Magyar Futball Akadémia mélyen elítéli "ezt a kisstílű, helyi politikai érdekeket szolgáló feljelentést, amely már a puszta létezésével is komoly károkat okozhat a kispesti és a magyar labdarúgásnak" - írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!