Sportvilág

2009.01.12. 03:29

Sokáig vezetett az Alba Volán

<b>Székesfehérvár</b> - Az EBEL-ben az Alba Volán SC hokicsapata az Olimpija Ljubljana vendége volt, míg a Mol Ligában mindkét Fejér megyei alakulat jégre lépett vasárnap délután.

Bobory Balázs

Időrendi sorrendben haladva az Alba Volán farmcsapatával kell kezdenünk a sort. A fehérváriak a Progym Gyergyószentmiklós együttesét fogadták, de túl nagy örömük nem volt az erdélyi alakulat látogatásában, mivel a vendégek 6-0 (2-0, 2-0, 2-0) arányban nyertek. Kyrichenko és Franc kétszer-kétszer, valamint Nagy L. és Borsos voltak eredményesek.

A DAB.Docler a rájátszásba jutás szempontjából rendkívül fontos mérkőzést vívott Bukarestben, a Steaua ellen. Nos, a dunaújvárosiak átérezték a felelősséget, és 6-4-re (2-0, 0-1, 4-3) legyőzték a román csapatot. Vychodil és Misal góljai után még egyenlített a Steaua, aztán Misal, Azari, majd Peterdi is betalált, elhúztak a vendégek. A Bukarest még visszaszárkózott a hajrában egy gólra, ám Vichodil utolsó másodpercben szerzett gólja minden eldöntött a DAB javára.

A tízcsapatos EBEL utolsó két helyezettje csapott össze tegnap Ljubljanában. Az Olimpija a mérkőzést meg-előzően három ponttal vezetett az Alba Volán SC előtt, a fehérváriaknak az volt a céljuk, hogy egyre csökkentsék a hátrányukat.

Ted Sator vezetőedző ala-posan megkeverte a sorokat, ezzel is megpróbálta felrázni a fiúkat, kipróbált egy újabb összetételt. Martz és Guerriero mellé Fekete került, Ocskayval és Palkoviccsal Kovács Csaba alkotott triót. Bonni Byströmmel, Tokaji Martensszel, Ondrejcik pedig Horváthtal védekezett. Ismét keretbe került a 19 éves Maklári Erik, a kapuban Szuper Levente kezdett.

Szerencsére ez a mérkőzés végre jól kezdődött az albások számára, hiszen az ötödik percben a kék-fehérek két idegenlégiós csatára, Martz és Guerriero mattolta a szlovén védelmet. Előbbi passzolt, utóbbi értékesített, 0-1. Ki-egyenlített volt a játékrész, a kapuralövések száma is szinte megegyezett, a hazaiak háromszor, a vendégek kétszer játszhattak emberelőnyben, minden jelentősebb eredmény nélkül.

Sőt, nem csak az első harmad nagyobbik része telt el úgy, hogy nem esett találat, hanem a teljes második játékrész is. Mindkét kapus remekelt, érdekesség, hogy Szupernek ebben a harmadban kevesebb dolga volt kollégájánál, vagyis a fehérváriak többet veszélyeztettek, sajnos növelni nem tudták előnyüket. Az emberelőnyös játé-kukra továbbra sem lehettek büszkék az albások, négy alkalommal is létszámfórba kerültek Palkovicsék, de nem tudták begyötörni a pakkot a kapuba. Ha ezek a játékhelyzetek jobban mennének, mentek volna eddig a csapatnak, biztosan nagyobb lenne az esély a rájátszásra.

A harmadik harmad elején az Olimpija is megkapta az esélyt, ám a házigazdák Nagy, majd Palkovics kisbüntetése során is eredménytelenek maradtak. Lassan pörögtek a másodpercek, de a Volán tartotta az eredményt egészen a 47. percig, ekkor Music egyenlíteni tudott, 1-1. Félő volt, hogy vérszemet kap az Olimpija, és fordított is a szlovén csapat az 57. percben Intranuovo révén, 2-1. Újítania nem sikerült az albásoknak a maradék időben, fontos mérkőzés úszott el, kedden az Acroni Jesenice látogat a székesfehérvári csarnokba.

A fehérváriak 46 percig vezettek, aztán fordult a kocka, és ismét kikaptak

Olimpija-Alba Volán SC 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)

Ljubljana, 2800 néző. Vezette: Veit, Widmann, Wohlmuth (mindhárom osztrák).

Olimpija: Sila - Petralinen, Tavzelj, Music 1, Elik, Banham (1), Kuznik, Pavlin, Intranuovo 1, Vnuk (1), Ropret, Mitchell, Groznik, Pance, Zupancic, Hocevar (1), Cvetek, Kralj. Vezetőedző: Bojan Zajc.

Alba Volán: Szuper - Bonni, Byström, Guerriero 1, Martz (1), Fekete, Martens, Tokaji, Palkovics, Ocskay, Kovács, Horváth, Ondrejcik, Sofron, Nagy G., Hegyi, Jobb, Maklári, Fodor, Vaszjunyin, Benk. Vezetőedző: Ted Sator.

Kiállítások: 18, illetve 14 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!