Sportvilág

2008.12.15. 03:29

Most nem sikerült

<b>Székesfehérvár</b> - Nincs megállás, pihenő, pedig az Alba Volán SC jégkorongozóira ugyancsak ráférne ez. A csapat hosszú hetek óta három sorral kénytelen megvívni a heti három csatáját.

Bobory Balázs

A volánosok ezúttal a HK Acroni Jesenice legénységét látták vendégül az EBEL-sorozaton belül. Az Alba Volán SC csapatát még a sors is súlytotta, egyik kiválóságuk, Byström betegség miatt volt kénytelen kihagyni a szlovének elleni nagyon fontos csatát, míg Nagy Gegő válogatott kötelezettségeinek tett eleget, ugyanis nemzeti csapatunk a mérkőzés napján kelt útra a junior-világbajnokságra, köztük a fehérváriak kitűnőségével. Ez pedig tovább nehezítette Ocskayék amúgy sem könnyű helyzetét. Nagyon kellett volna az újabb siker, hiszen vereségük esetén a volánosok kieshettek volna az ígéret földjéről. Persze a csarnokba kilátogatott nézősereg ezt eleve nem kalkulálta be, mindenki optimistán várta a csata kezdetét. 

Csata a jégen

Az első harmadban látottak nem azt igazolták, hogy bármelyik legénység fergeteges akarattal esett volna neki a másiknak, inkább az óvatosság volt jellemzője ennek a szakasznak. A kapusokat sem izgatták túlságosan a mezőnyben játszók, a hazaiak hatszor, a vendégek ötször célozták meg a ketrecet, ebből egy lövés talált, sajnálatosan ez a szlovéneké volt. A 9. perc közepét közelítette a másodpercmutató, amikor Kranjc, Hebar átadását Rodman D. köszönte szépen, és a körből bombázott a kapuba, 0-1. Sebaj, egy gól az nem gól, a házigazdák szorgosan nekiláttak, hogy folytassák, amit addig tettek: korongot szereztek, támadtak, védekeztek. Akartak, ez tény, de látszott, hogy sok kilométernyi korcsolyázás, sok meccs van a lábakban. A kapuk ebben a játékrészben nem forogtak nagy veszélyben, a gond az volt, hogy a vendéglátók túl sok lövés lehetőségéhez sem jutottak. Na, de majd a folytatásban, a szussznásnyi szünetet követően.

Térfélcsere után gyorsan hördült a lelátó népe, a 22. percben Benk lövése jelentett tapsot érdemlő ígéretet. Az albások ekkor jobban felpörgették a játékot, igaz, a látogató sem hagyta magát, javult a csata irama. Azonban a játék sava-borsa, a gól továbbra is váratott magára. Ocskay Gábor szinte önkivületben jégkorongozott, nagyon akarta az egyenlítést, az ő megmozdulásaiban volt a legtöbb élet, a lehetőség ígérete. Partnerek voltak a társak is, de az akarat néha kissé tompának tűnt, ami teljesen érthető. Jól mutatta ezt, hogy a fehérváriak a 37. percben figyelmetlenség miatt bűnhődtek: alighogy visszajött a büntetésből a hazai hokis, a másik oldalról nosza beugrott egy másik, így többen voltak a jégen a megengedettnél, aztán rögtön kevesebben maradtak. De ugyanezt a hibát elkövették a jeseniceiek, 4 percig előnyben voltak a hazaiak, de ebben a negyedben nem történt semmi, jöhetett hát egy gól hátrányból a záró szakasz.

Mindenki abban bízott, hogy ennél nagyobb bajból is felálltak már az Alba Volán SC játékosai. De a várt lőtt gól helyett kapott gólt regisztrálhattunk: a 44. percben Razingar, Pare akcióját Terlikar fejezte be eredményesen, 0-2. De ezt a csapatot nem lehetett temetni, ismét kitűnőre vizsgáztak tartásból, küzdeni akarásból. Az 56. percben Forsyth és Benk készített elő és Martz volt az ítélet végrehajtója, élhetett hát a remény, 1-2. Mentek előre a hazaiak, már a szívük vitte, cipelte őket a jégen, volt is lehetőségük, voltak lövéseik, de már semmi nem ment be, végül fejet kellett hajtani a szlovénok előtt. A többi eredmény: ECPasut VSV-Rads Bulla Salzburg 3-2, Olimpija Ljubljana-Graz 4-2, EC KAC-Linz 4-1, Innsbruck-Vienna 4-2.

Alba Volán SC-HK Acroni Jesenice 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)Székesfehérvár, 2500 néző, vezette: Falkner, Rambausek, Riener.

Alba Volán SC: Szuper - Horváth A., Tokaji, Palkovics, OCSKAY, Vaszjunyin, Martens, Forsyth (1), Benk (1), Martz 1, Kovács, Ondrejcik, Jobb, Sofron I., Fekete, Hegyi, Fodor Sz. Vezetőedző: Ted Sator.

HK Acroni: HOCEVAR - Varl, Krjanc (1), Rodman D. 1, Rodman M., Hebar (1), Dervaric, Robar, RAZINGAR (1), Terlikar 1, Pare (1), Rebolj, Kovacevic, Strömberg, Poloncic, Hafner, Selan, Susanj, Jeglic, Brus, Jakopic. Vezetőedző: Mahkovec Matjaz.

Kiállítások: 14 illetve 16 perc.Az akarat ezúttal kevés volt, a túlerőben lévő szlovénok nyerték a csatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!