Sportvilág

2008.12.04. 03:29

Lelkes, és még fiatal

<b>Székesfehérvár</b> - Szorgalmasan készül a Fehérép Alcoa FKC női kézilabdacsapata a bajnokság folytatására. A keretnek a saját nevelésű, tehetséges <em>Lelkes Noémi</em> is a tagja.

Matók János

Még az előző szezonban, egy edzőmérkőzés erejéig az akkori vezetőedző, Vura József is a felnőtt csapatban szerepeltette a Fehérép Alcoa FKC saját nevelésű jobbszélsőjét, Lelkes Noémit. A 18 éves jobbszélső - a Kodolányi János Középiskola és Kollégium jelenlegi tanulója - viszont az idén nyáron már a felnőtt csapattal, Sótonyi László szakvezető irányításával kezdte el a felkészülést.

- Mit szólt, amikor közölték a hírt: a felkerült a felnőtt csapat keretébe?

- Még az előző bajnokság utolsó mérkőzésén, Hódmezővásárhelyen közölte velem a hírt Mihály Attila, az ifjúsági csapat edzője, hogy ifiként náluk is pályára lépek majd az új szezonban, de a felkészülést már a felnőttekkel kezdem el. Őszintén szólva, korábban is reménykedtem benne, de így is nagyon jól esett.

- A statisztika szerint, a felnőtteknél két NB I-es mérkőzésen és két EHF-kupa találkozón lépett pályára, ez utóbbin három gólt is lőtt. Elégedett ezzel?

- Természetesen, hiszen ilyen fiatalon számomra már az is óriási megtiszteltetés, hogy a kispadon helyet foglalhatok. Már maga a tény is önbizalommal tölt el.

- Az első NB I-es mérkőzés, az EHF-kupában lőtt gólok nyilván emlékezetesek.

- Így igaz, a Kiskunhalas ellen léptem pályára először az NB I-ben, a másik pedig a Derecske elleni találkozó volt. Ezeken ugyan még nem találtam be a kapuba, hiszen csak pár perces lehetőséget kaptam. Az EHF-kupában viszont sikerült, a fehérorosz Arkatron elleni két meccsen háromszor is betaláltam.

- Mi lesz a folytatásban?

- Keményen készülök az alapozás során, szeretnék felnőni a csapattársaimhoz, a példaképemhez, Siti Eszterhez, akitől nagyon sokat eltanulhatok a kézilabdából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!