Sportvilág

2008.10.22. 02:29

Íme, az újabb siker

<b>Székesfehérvár</b> - Az Alba Volán SC jégkorongcsapata tegnap az Erste Bank eishockey Liga utolsó helyezettjét, az Olimpija Ljubljanát fogadta. Mindkét fél számára - más-más szempontból - fontos volt a találkozó.

Bobory Balázs


   Volán-Olimpija                                                              Fotó: Gregority Antal


Juhamatti Yli-Junnila
október 4-én gyönyörű góllal mutatkozott be az Alba Volán szerelésében, éppen az Olimpija ellen, Ljubljanában. Azóta viszont egyetlen árva találat, vagy gólpassz sem fűződött a nevéhez, nem csoda hát, ha az utóbbi két mérkőzésen már a múlt héten érkezett kanadai Derek Couture kapott lehetőséget. Yli-Junnila honfitársa, Johannes Alanen nem váltotta meg a világot, igaz, legalább ő az utóbbi időben nagyon hasznosan, harcosan hokizik, de egy idegenlégióstól ez még kevés...A két finn támadóval ma ül le tárgyalni a vezetőség és a szakmai stáb, a beszélgetés végeredménye viszont már most sejthető...

Derek Couture tehát a jesenicei, illetve a grazi mérkőzés után hazai közönség előtt is bemutatkozhatott, csakúgy, mint a vasárnap érkezett amerikai bekk, Nick Martens. Ráfér az erősítés a védősorra, elsősorban mennyiségben volt kevés az eddigi létszám, Tokaji Viktor sérülései nehéz helyzetbe hozták Ted Satort, akinek így már nagyobb a variációs lehetősége.

Couture tudja, hogy kell elnyerni a közönség szimpátiáját, hiszen még hat perc sem telt első fehérvári összecsapásából, amikor a szintén kanadai Nathan Martz bal oldalról érkező passzát közelről a felső sarokba pattintotta, 1-0. Nagy volt az öröm, hiszen hiába utolsó az Olimpija, remek játékosok alkotják a szlovének keretét. Erről a 7. percben tett tanúbizonyságot a vendégcsapat, Banham szólója után a lecsorgó pakkot Vnuk bombázta a kapuba, 1-1. A jó iramú mérkőzést csak a játékvezető rontotta el, aki mindkét fél kárára sorozatosan tévedett... Nem telhetett el mérkőzés a Palkovics-Ocskay duó által összehozott gól nélkül, előbbi elhozta a bulit, Csicsó pedig kilőtte a jobb sarkot, 2-1. Kettős emberhátrányba került ezután a Volán, amikor az első kétperces visszajöhetett, Banham a kapuba emelt, nem sikerült kihúzni a hátrányt, 2-2. Kiegyenlített volt a csata, a fehérváriaknak némileg több helyzete volt.

A második harmad eleje és a vége egyértelműen a Voláné volt, a közbenső időben azonban az Olimpija támadott, Szuper Leventének nem egyszer hatalmas bravúrral kellett megóvnia kapuját a góltól. Ebben az időszakban mindössze az első sor tudott néha-néha veszélyes lenni a szlovén kapura. Továbbra is gondjai akadtak az emberelőnyös helyzetek kihasználásával a fehérváriaknak, pedig tüzeltek becsülettel Ocskayék, de az a fránya pakk csak nem akart átjutni a gólvonalon, hol Morrison, hol a szerencse avatkozott közbe. Nem esett gól ebben a húsz percben, és ismét felsejlett egy hosszabbításos mérkőzés lehetősége, hiszen összességében kiegyenlített volt a küzdelem. A különböző fogadóirodák talán arra már nem is fizetnének pénzt, ha az albások mérkőzése 3-2-es eredménnyel zárul, annyiszor történt már meg ez a szezonban...

Bántóan gyengén fújta a mérkőzést az osztrák spori a harmadik harmadban is, szinte csak nevetni lehetett Falkner ítéletein. Martz és Intranuovo találta meg egymást, tízperces fegyelmit kaptak... Banham közel járt a gólhoz, lövése a kapuvason csattant. Az 50. percben a Martzet helyettesítő Nagy Gergő gyönyörűen bőrözte be a kapust, 3-2. Nem volt megállás, végre előnyben is eredményes volt a csapat, Nagy keresztpasszát Kovács sodorta a kapuba, 4-2. Ez már tetszett a közönségnek, dalolt, ünnepelt. Időt kért az Olimpija, mindhiába. Sőt, Palkovics a végén az üres kaput is bevette, 5-2. A Volán fontos két pontot szerzett, és ezzel ismét az élmezőny tagja.

Alba Volán SCOlimpija Ljubljana 5-2 (2-2, 0-0, 3-0)

Székesfehérvár, 2800 néző. Vezette: Falkner, Hauer, Hofstatter (mindhárom osztrák).

Alba Volán: SZUPER - Horváth, BYSTRÖM, PALKOVICS 1 (1), OCSKAY 1 (1), Fekete, Bonni, Forsyth, COUTURE 1 (2), Martz (1), KOVÁCS 1 (1), Ondrejcik, Martens, Benk, Alanen, Vaszjunyin, Jobb, Sofron, NAGY G. 1 (1), Hegyi. Vezetőedző: Ted Sator.

Olimpija: MORRISON - MITCHELL (1), Groznik, Kuznik, Pavlin, Petrila:inen, Tavzelj, Golicic, Intranuovo (1), YAREMA (1), Hocevar, Zupancic, Pance, VNUK 1, Ropret, BANHAM 1 (1), Niinima:ki, Cvetek, Kralj. Vezetőedző: Randy Edmonds. Kiállítások: 18, ill. 26 perc.Két jó csapat csatáját a sokkal eredményesebb albások nyerték

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!