Sportvilág

2008.02.20. 03:29

Mint a malomban: ez egy csikicsuki

Székesfehérvár - Tegnap tartotta taggyűlését a Fehérvár FC Kft., de meglepetés nem született...

Matók János

Az NB I-es futballcsapatot működtető társaság tegnap tartotta aktuális taggyűlését, s az ott történtekről Gál András Levente ügyvéd, a többségi tulajdonos Fetév-Invest Kft. képviselője tájékoztatott:

A bíróság döntésének megfelelően hatályon kívül helyeztük a taggyűlés januári határozatait, majd azt követően, azok újból megerősítést nyertek. Így a pótbefizetés elrendelése, a társasági szerződés módosítása, az ÁMV Kft. kizárása, Gál László visszahívása és Bérczy Balázs kinevezése. Megjegyzem, az újabb eljárás okán, a bírósággal szemben ismét benyújtjuk az elfogultsági kifogásunkat. Egyébként a mostani beadványában a Terszol Kft. is azt kérte a bíróságtól: egyesítsék a két ügyet, de nem ez történt. A taggyűlés további részében Pénzes Mihályt, a társaság felügyelőbizottságának a korábbi elnökét hallgattuk meg. Érdemi magyarázatot sok mindenre nem kaptunk, így arra sem, hogy 2007. november 13-a után miért nem dolgozott a testület, s arra sem: miért nem működött együtt az új tulajdonossal. A tényfeltárás még zajlik, de elképzelhető, hogy eljárást indítunk a testülettel szemben.

Ezzel kapcsolatban Pénzes kijelentette: A munkát becsülettel elvégeztük, a jelentést a korábbi ügyvezetésnek leadtuk azzal, hogy a feltárt hiányosságokat oldja meg. Ezt követően Gált menesztették, majd az áttekinthetetlen többségi tulajdonrész körül a mai napig tartó jogvita alakult ki. A bizottság munkájából kár nem keletkezett, így nincs aggódásra ok a per miatt .

Itt tart a malomjátékból ismert csikicsuki. Kinek van igaza az ügyekben? A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény 45. paragrafusa adhat választ a kérdésekre...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!