Sportvilág

2007.07.18. 02:29

Pesszer Gábor utazhat a vb-re

Székesfehérvár (pb) - Eldőlt, mivel sikerült előteremteni a részvételhez szükséges anyagiakat, hogy a besnyői Pesszer Gábor részt vehet a szeptemberi franciaországi junior erőemelő világbajnokságon.

Parall Bálint

- Minden jó és a sporttal kapcsolatos dolgot igyekszünk támogatni - mondta a polgármester. - Büszkék vagyunk a Gáborra, s amint megtudtuk, hogy segítségre szorul egy pillanatig sem vacilláltunk.

Gábor - aki székesfehérvári József Attila Kollégium Erőemelő SE igazolt versenyzője - elszántságát jelzi, hogy 2005-ben még a kilencedik volt súlycsoportjában a ranglistán, mostanra azonban az első három legjobb eredmény az övé és meghívója is van már a felnőtt válogatottba, ahol márciusban egy, ausztriai versenyen debütált.

- Szeptember 4-én kezdődik a világbajnokság. Picit kevés az időm a felkészülésre, ezért hajtom magam, minden másnap edzem, így talán sikerülhet a három fogásnemben (felhúzás, fekvenyomás, guggolás) 770-800 kg-ot teljesítemen. Ahogy elnéztem a ranglistát, 10-12 ellenfelem lehet a súlycsoportban, s ezzel az eredménnyel elképzelhető, hogy összetettben a dobogóra állhatok, de fekvenyomásban érmet várok magamtól - bizakodott a felkészülés elején járó Pesszer.

Közben a székesfehérvári egyesület anyagi gondokkal küzd. A bázist, az edzéslehetőséget a JAK biztosítja, de az egyesület egy fillér támogatást sem kapott idén, pedig Verbics Viktor egyesületi vezető munkájának köszönhetően sok az ígéretes tehetség, de pénz, vagyis versenyzési lehetőség nélkül félő, hogy előbb-utóbb távoznak.

- Sajnos a versenyeztetésre nincs pénzünk, legutóbb is önköltségen utaztunk Gáborral Szófiába - mondta Verbics. - Ennek híján pedig félő, hogy elhagynak minket a tehetségek. Kovács Ferenc, többszörös magyar bajnok, ifjúsági kategóriában csúcstartó és akit idén az év sportolójának választottak, már eligazolt. Remélem a folyamat nem folytatódik, mert az ifjúsági és junior korosztályban - Pesszer révén pedig jövőre már a felnőttben is - 3-4 válogatott versenyzőnk is van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!