Sportvilág

2006.07.25. 02:29

Az amerikai Folyd Landis nyerte a Tourt

Párizs (mti) - Az amerikai Floyd Landis nyerte az ez évi Tour de France kerékpáros körversenyt. Az utolsó, 154,5 km-es szakaszt Thor Hushovd, a Crédit Agricole norvég kerekese nyerte.

Mórocz Zsolt

A német Andreas Klöden barátjának, a doppingbotrányba keveredett Jan Ullrichnak ajánlja a Tour de France kerékpáros körversenyen elért harmadik helyét. Klödent a szombati szakaszon, az időfutamon csak az ukrán Szerhij Honcsar előzte meg, így a negyedikről feljött a harmadik helyre. - Úgy gondolom, Jannak itt lenne a helye a mezőnyben, és jó eséllyel indult volna a győzelemért. Addig mindenkit ártatlannak kell tekinteni, amíg nincs ellene perdöntő bizonyíték és nem ítélik el jogerősen - mondta a német. A német klub előbb azért nem engedte indulni Ullrichot a Touron, mert belekeveredett a spanyol doppingbotrányba, majd pénteken - amikor újabb bizonyíték látott napvilágot - kizárták a csapatból. Amúgy az amerikai Floyd Landis nyerte az ez évi körversenyt. A Phonak klasszisa egy nappal a zárás előtt vette vissza az összetettbeli elsőséget, a szombati 57 km-es egyéni időfutamon nyújtott jó teljesítményével került vissza az élre. Ezt megelőzően többször is változott a helyzet kedden még rajta volt a sárga trikó, majd másnap nagyon rosszul ment, ám csütörtökön egyéni szökés után nyert, és fél percre megközelítette az akkor még vezető spanyol Pereiro Siót. Szombaton aztán ezt a különbséget dolgozta le. Az összetett végeredmény 1. Landis 893930 óra, 2. Pereiro Sio 57 másodperc hátrány, 3. Klöden 129 perc hátrány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!