jegyzet

2018.07.17. 06:30

Élmények

Fábik Tibor

„Ilyen kis méretű géppel még nem repültek soha játékosaink, így nemcsak egy Európa-liga-selejtező élményével, de egy nem mindennapi utazási móddal is gazdagabbak lettek” – jelent meg július 11-én az Újpest FC honlapján, miután a lila-fehérek megérkeztek Bakuba, a másnapi, Nyeftcsi elleni találkozóra. Azt azért nem hallgatta el a beszámoló, hogy akadt némi probléma, mert a mali Alassane Diallónak és a nigériai Obinna Nwobodónak nem sikerült elintézniük a vízumot, és az azeri hatóságok őket másnap hajnalban hazazsuppolják.

Ezt olvasva rögtön elkerekedhetett a szemünk, hiszen az EL-ben június 20-án sorsoltak, az azeri vízum pedig – utánajártunk – tíz nap, sürgősségi felárral egy hét alatt elkészül, vagy legalábbis elbírálják a kérelmet. Arra pedig nyomatékosan felhívják a figyelmet, hogy Bakuban a repülőtéren nem lehet vízumot felvenni.

Az Újpest honlapjára felkerült írásban az is gondolatébresztő, hogy a csapat fél óra késéssel, 9.30-kor indult, útközben Törökországban kétszer is le kellett szállnia üzemanyagot vételezni – a kis gépek hátránya ez –, és helyi idő szerint 20 órakor landolt. Az időeltolódást figyelembe véve a játékosok kilenc órán át kuporogtak a gépen, ami nem egészen azt váltotta ki belőlük, hogy – idézzük újfent a klubot –

egy nem mindennapi utazási móddal is gazdagabbak lettek.

A hét végén példátlan őszinteséggel nem más, mint Litauszki Róbert csapatkapitány borította ki a bilit a sportnapilapnak nyilatkozva. „Az egész utunk olyan szürreális volt, hogy arra nincsenek szavak. (…) Nem kaptunk rendesen enni sem, csak szendvicset. (…) Szervezettségnek nyoma sem volt az egész túrán” – foglalta össze a védő, akinek elmondása szerint az indulás előtti éjjel szóltak a klubtól, hogy az ő vízuma sincs rendben, kilencven százalék, hogy nem engedik be az országba, de próba, szerencse. Litauszki aztán a helyi konzul segítségével rendezte a papírmunkát, és hajnali kettőre már ő is ágyba került.

Urbán Flórián, a lilák korábbi játékosa Facebook-oldalán még jobban leszedi a keresztvizet az újpesti menedzsmentről, megosztva a nagyközönséggel azt az információt, miszerint az indulás előtt a masszőrt leszállították a fedélzetről, mondván, hogy vele már túlsúlyos lenne a repülőgép…

Mi mást mondhatnánk, mint azt, hogy a csütörtöki visszavágóra szerencsére a mieinknek nem kell vízum, a Szusza-stadion egészen közel van, kipihenten pedig talán még a kétgólos hátrány (1–3) is ledolgozható.

És persze kíváncsian várjuk, hogy Litauszki számára mit tartogat a jövő Újpesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!