jegyzet

2021.04.01. 06:30

Mínusz 193

Bódi Csaba

Soha semmi öröm (SSÖ). Ez a neve annak a szurkolói csoportnak, amelynek maroknyi létszámú tagjai San Marino labdarúgó-válogatottjának elkötelezett hívei. A törpeállam nemzeti csapatának drukkerei nem mazochisták. Tisztában vannak kedvenceik szerény tudásával, és ebből kiindulva nem pakolnak mázsás terheket a játékosok vállára. A civil foglalkozásuk mellett labdát rúgó műkedvelőktől mindössze annyit remélnek híveik az aktuális hazai mérkőzésen, hogy legalább gólt rúgjanak az ellenfélnek. Az idegenbeli meccsekre ez egyfelől azért nem érvényes, mert ott (bárhol a világban) még kevesebb esély mutatkozik erre a bravúrra, másfelől pedig vendégségbe nagyon ritkán vetődik el a 2012-ben alakult társaság. San Marinó-i gól utáni eufóriába 2013 szeptemberében, majd ezt követően 2019 novemberében kerültek a „fékezett habzású” ultrák. Elgondolni sem merjük, miféle fieszta bontakozhatott ki akkor a lelátón, mindenesetre őszinte elismeréssel adózunk annak az egy tucat olasznak, akik ennyire szívükön viselik a kék-fehér garnitúra sorsát.

Fenti okfejtés apropóját a múlt vasárnap Serravalléban tett magyar vendégjáték adta, ahol az olasz kapitány, Marco Rossi vezette piros-fehér-zöld válogatott esélyt sem kínált a házigazdáknak, hogy csekély örömet szerezzenek szurkolói csoportjuknak. Ezen a szálon indulva kerekedett ki annak felvillantása, hogy kis hazánkban vajon hány olyan amatőr gárda lép pályára, amelynek méltán lehetnének rendíthetetlen rajongói az SSÖ tagjai.

A húsz megyei I. osztályú bajnokságban hét csapatnak nem sikerült még egyszer sem győzni a 2020/2021-es idényben.

A Soltvadkerti SE (Bács-Kiskun), a Dévaványai SE (Békés), a Sárospataki TC-Végardó Fürdő (Borsod-Abaúj-Zemplén), Hajdúböszörményi TE (Hajdú-Bihar), a Százhalombattai LK (Pest), a Somogyjád SzSE (Somogy) és a Dunaföldvári FC (Tolna) alkotta nyeretlenek közül ketten pontot sem szereztek. A Hajdúböszörményi TE azonban annyira nem kapta el a fonalat, hogy az eddigi 20 bajnoki mérkőzésen mínusz 193-as gólkülönbséget produkált. A vereségek között 0–14, 0–17, 0–11, 0–10 és 3–12 is szerepel, de a negatív csúcsot az éllovas hajdúszoboszlói gárda, az Aqua-General HSE ellen idegenben elszenvedett 31–0-s zakó jelentette. A tavaszi visszavágó május 8-án esedékes. Akkora talán a zárt kapus meccseknek is vége lehet.

Igazán illendő lenne meghívni a San Marinó-i rajongótábort. Várhatnák őket a „Fogd csak meg a söröm” szívtiprói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!