Érvényesült a papírforma

2020.02.24. 19:36

Zsinórban a negyedik siker a MÁV Előre-BERICAP számára

A MÁV Előre-BERICAP női röplabdacsapata az NB I. liga alapszakaszának 16. fordulójában magabiztosan nyert a DSZC-Eötvös DSE együttese ellen. Ezzel egymás után negyedszer gyűjtötték be a pontokat a kék-fehérek.

Káldor András

Kiss Anna (13) próbálja a sáncon keresztül juttatni a labdát

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Simán indult a hazaiak szempontjából a találkozó, azonban 9:5 és 20:11 után a hajrában több hibát is vétettek Farkas Mihály tanítványai, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy felzárkóztak a vendégek. Végül aztán, ha nem is könnyen, de Sydney Busa pontja zárta le a játszmát.

A második játékrész hasonlóképpen alakult, igaz, a hajdúságiak folyamatosan igyekeztek lépést tartani házigazdáikkal, és nem minden esetben érződött, hogy a tabella harmadik helyezettje játszik a sereghajtóval, és ez a szett is a korábbiakhoz hasonlóan szoros lett, de Loki-részsikerrel fejeződött be.

Kiss Anna (13) próbálja a sáncon keresztül juttatni a labdát
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A harmadik játszmában hárompontos vendégelőnyt kellett ledolgozniuk a kék-fehéreknek. Farkas Mihály időkérése azonban rendet tett a fejekben, megrázták magukat, és megnyerték az összecsapást.

– Elég sokat gyakoroltuk a héten a sáncot és a mögötte lévő védekezést, és ez elég jól is ment, sok labdát lelassított a blokkunk, ezekből tovább tudtunk játszani. Megköszönném Gazsi Péter kollégámnak, a férficsapat edzőjének, hogy több órán keresztül segített az edzéseken, és ütött a lányokra – fogalmazott a mérkőzés után a fehérváriak mestere.

MÁV Előre-BERICAP–DSZC-­Eötvös DSE

3:0 (20, 21, 18)

Székesfehérvár, 50 néző.

Vezette: Sántosi, Szabó Zs.

MÁV: Martinez, Zolnai, Crespi, Busa, Kiss A., Szabó L. Csere: Kovács E. (liberó). Edző: Farkas Mihály.

DSZC: Vaida, Takács D. O., Vass, Fehér, Tóth K., Tavares. Csere: Fehérvári (liberó), Molnár V., Béni. Edző: Szombathy András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában