Sport

2009.07.31. 02:29

Zártkapus lesz a Vidi-Diósgyőr meccs

Székesfehérvár - Tegnap eldőlt, hogy nem fellebbez a Videoton FC, így zártkapus lesz a Diósgyőr elleni szombati mérkőzés. Ám van remény, hogy a szurkolók azt élőben lássák.

Matók János

Ahogy azt még a szerdai mérkőzés szünetében Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa ígérte, tegnap közzétette az MLSZ fegyelmi bizottságának döntésével kapcsolatos állásfoglalását. Ez pedig az alábbi: bár nem ért egyet a klubot a Kecskemét elleni mérkőzéssel kapcsolatos elmarasztaló határozatával, nem kíván fellebbezni, sőt, nem is várja ki a fellebbezésre nyitva álló 15 napos határidőt. A csapatot működtető Fehérvár FC Kft. lemondott erről a jogáról, így a fegyelmi határozat jogerőssé vált, a Diósgyőr ellen szombaton 20 órakor kezdődő mérkőzést zárt kapuk mellett kell megrendezni a Sóstói Stadionban.

Ám a klub mindent megtesz annak érdekében, hogy ennek ellenére a szurkolók láthassák a mérkőzést. Ezért az MLSZ állásfoglalását kérte abban: nem ütközik-e a szövetség egyetlen szabályzatába se, hogy a Videoton FC szurkolói Székesfehérvár központjában, óriáskivetítő előtt nézhessék, szurkolhassanak a piros-kékeknek.

Ezzel kapcsolatban a klub már megtette a lépéseket, beadta a Városház térre szóló területfoglalási kérelmét, s a találkozó élő közvetítésének a megvalósítható lehetőségeiről is zajlanak az érdemi tárgyalások. Közben az MLSZ állásfoglalása is megérkezett: a szabályzatok ezt a lehetőséget nem zárják ki, de felhívja a figyelmet, hogy a közvetítések jogtulajdonosával a klubnak egyeztetnie kell.

- Zártkapus mérkőzés? Ez a játékosok és az edzők halála. Mindent meg lehet csinálni, de véleményem szerint ezt nem. A kecskeméti kispadon én is hallottam a szurkolóink skandálását, ami nem volt kirívó. De nem ismerem az ide vonatkozó szabályokat, ám nem jó, ha ilyen büntetést alkalmaznak. Engem csak az vigasztal, hogy a Honvéd elleni mérkőzésünkön már ott lehetnek a szurkolóink - fejtette ki a véleményét Mezey György.

A Vidi vezetőedzője arról is tájékoztatott, hogy Bajzát Péter orvosi vizsgálatai ma lezárulnak. Amennyiben minden rendben, leülnek tárgyalni, s ha megállapodnak, akkor a Vidi és a Győr vezetőin a sor. Farkas Balázs szeretne itt futballozni, erre minden esély adott, ám a játékos egy gyanús fertőzés miatt szerda délután óta kórházban fekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!