Sport

2017.01.07. 20:35

Volt tartása a csapatnak

Az Alba Fehérvár KC megkezdte szereplését az EHF Kupa csoportkörében. Az első meccsüket elvesztették az orosz Kuban Krasznodar otthonában.

Káldor András

Kuban Krasznodar-Alba Fehérvár KC 31-26 (18-8)

Krasznodar, 1500 néző

Vezette: Kaludjerovic, Vujacic (montenegróiak).

Krasznodar: Kalinina - MARIENNIKOVA 3, ZSILINSZKAJTYE V. 6 (5), Gorshenina 3 (1), Antonova 3, Dansina, SUDAKOVA 5.

Csere: Samarszkaja (kapus), Savinova 1, GARIJEVA 5 (1), Dacsenko 2, Uskova 2, Koposova, Zsilinszkajtye J. 1, Koroleva, Liscsevics.

Vezetőedző: Jevgenyij Trefilov.

Fehérvár: Herr O. - Májer, Hajduch 1, Mendy 3, PIEDADE 3, BANDELIER 8, Kazai.

Csere: Sipeki (kapus), DJORDJIEVSZKA 7 (3), Pelczéder 2, Isitate 1, Klikovac 1.

Vezetőedző: Deli Rita.

Biljana Bandelier (fekete) tartotta a Fehérvárban a lelket a szünetig Fotó: Molnár Artúr

A hosszú utazás igencsak megzavarta a Fehérvárt, mert az első félidőben nem tudták azt a taktikát érvényesíteni, amely az előzetes videózás után szükséges lett volna. A négy olimpiai bajnokot és annak szövetségi kapitányát felvonultató orosz csapat így aztán a szünetre tetemes, tízgólos előnyt kovácsolt.

A pihenő után azonban már szebbik arcát mutatta az AFKC, feljavultak mind védekezésben, mind támadásban, sokkal stabilabba váltak, labdákat tudtak szerezni, és a lerohanásaik is sikerültek ekkora már. Nem is maradt el a felzárkózás, és a végére kialakult egy olyan gólkülönbség, amely egy ilyen csapat ellen reális és mutatja, hogy volt a Fehérvárnak tartása.

Deli Rita értékelésében a hibák mellett a pozitívumokra is felhívta a figyelmet.

- Dicséret illeti a lányokat, mert a második félidőben teljesen más felfogásban, és sebességben játszottak, mint az első játékrészben. A gólkülönbség egy ilyen erős együttes ellen reális, mutatja, hogy volt a csapatunknak tartása. A videó elemzések alapján a lányok érezték a test-test elleni küzdelemben, hogy milyen fizikumú ellenféllel kerülnek szembe. Hatos falas védekezést választott a Krasznodar, és ez körülbelül olyan volt, mintha a kínai Nagy Falat kellett volna áttörni. Ez a második félidőben végül is sikerült, amikor már tényleg elhitték a lányok, hogy milyen taktikai variációkban kell játszani. Sokkal türelmesebben játszottunk ziccerig, ennek köszönhető, hogy közelebb kerültünk ellenfelünkhöz a mérkőzés végére - hangsúlyozta a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!