Sport

2009.07.16. 02:29

Volt egyszer egy csapat

Felcsút - A Gázszeréhez hasonló tündérmese volt, ahogy egy kis település futballcsapata, a Felcsút SE a megyei I. osztályból elérkezett az NB I küszöbéig, amelyet végül nem lépett át.

Fejér Megyei Hírlap

A faluban megyei III. osztályú alakulat indul, az NB II-es együttes jogán az FC Fehérvár II szerepel tovább, természetesen a bajnokikat a Puskás Akadémia pályáján, Felcsúton rendezik majd. Azok a játékosok, akik kiharcolták, hogy a Fejér megyei településnek stabil másodosztályú együttese legyen, szinte kivétel nélkül továbbáltak, mindössze a helyi Móri Tamás maradt a régiek közül.

Domján Attila, aki sokáig a Felcsút SE csapatkapitánya volt, az elmúlt hét év sikereire emlékezett vissza:

- Hét évvel ezelőtt a Bodajkkal nyertük meg az NB III-as bajnokságot, de éppen akkor kötött megállapodást Nemes Ferenc az MTK-val, így a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendékei vették át a helyünket, nekünk pedig távozni kellett - kezdte a történetet a középpályás. - Molnár Csaba, a Felcsút akkori elnöke jónéhányunkat megkereste, a többiek között Varga István, Béres Zoltán, Gálos Zoltán, Szilágyi László és Trampler Kornél is akkor igazolt Szíjjártó István keze alá. A cél az volt, hogy a csapat nyerje meg az NB III-as bajnokságot és ezt végül Nagy László irányítása alatt sikerült teljesítenünk. Talán ez volt a legszebb időszak a felcsúti éveim során, remek volt a közösség, hiszen a mag szinte együtt nevelkedett a Videotonban, illetve nekem is ekkor ment a legjobban a játék.

- A másodosztályban aztán szinte folyamatosan a dobogóért harcoltak, egyszer pedig az élvonalba jutás küszöbén álltak.

- Természetesen ahogy jöttek a sikerek, úgy nőtt az étvágy is, persze az öltözőben is cserélődtek a játékosok, de egy bizonyos mag mindig maradt. A 2006-2007-es szezonban Urbán Flórián vezetőedzősége alatt két fordulóval a zárás előtt még vezettük a tabellát és az NB I-ről álmodoztunk. Ahogy tudom, Molnár Csaba is akarta az élvonalat, de végül nem sikerült megnyerni a bajnokságot.

- Hogyan élték meg a koncepcióváltást, a Puskás Akadémia növendékeinek fokozatos beépítését, a keret megfiatalítását.

- Bevallom, én úgy terveztem, hogy ezen a szinten Felcsúton fejezem be a futballt, de az élet ilyen, tovább kell lépni. Pletykákból már tudtuk az elmúlt szezon során, hogy milyen változások lesznek, így felkészültünk erre a lépésre. Sokat köszönhetek Molnár Csabának, Mészáros Lőrincnek és Jakab Jánosnak, akik profi körülményeket teremtettek. Jó volt itt játszani...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!