kosárlabda

2019.06.19. 21:23

Viszlát, kapitány!

Négy év után elhagyta az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatát a korábbi válogatott center, Lóránt Péter. A 33 éves játékos egy plusz egyéves szerződést kötött a szintén élvonalbeli Atomerőmű SE együttesével.

Horog László

Markovics (balra) tavaly, Lóránt idén távozott Fehérvárról Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

Ha abból indulunk ki, hogy a 11. helyezett fehérváriaktól a 6. pozícióban záró paksiakhoz távozik, akkor Lóránt Péter kapcsán előrelépésről beszélhetünk. Az Albát négy szezonon át erősítő center, a kék-fehérek 33 esztendős csapatkapitánya az Atomerőmű SE együttesében folytatja pályafutását. A 206 centiméterre nőtt kosaras a fővárosban született, élvonalbeli karrierjét Körmenden kezdte, tinédzserként bajnok lett a nyugatiakkal. Ezután az ország másik végébe igazolt: Debrecenbe. Majd mozgalmas évek következtek: játszott Belgiumban, Spanyolországban, Olaszország­ban. Itthon, Szolnokon pattogtatott, később ú­jabb olasz kitérő következett, az Albába 2015 nyarán igazolt. Egy évvel később bajnoki ezüstérmes lett, 2017 tavaszán kupagyőztes – az ő dudaszó előtti kosarával verték az Olaj KK-t a győri fináléban –, majd bajnok, tavaly nyáron pedig bronzérmes. A gárda vezére volt, komoly érdemeket szerzett a koronázóvárosi sikerekben. A legutóbbi szezonban a 11. helyen zárt csapatával, úgy, hogy az alsóházi meccseket térdsérülés miatt kihagyta.

A paksi klub szakosztályvezetője, Tóth János jelentette be az új igazolást. Hozzátette, az Albánál lejárt a kosaras szerződése, a tolnaiaknak pedig erősítésre volt szükségük.

– Véleményem szerint normális körülmények között magasabb szintre lehet lépni, ehhez olyan magyar játékosállomány szükséges, ami stabil. Centerposzton egyértelműen erősítésre volt szükségünk, ezért sikerült Lóránt Péterrel megegyeznünk. Lóri váltani szeretett volna, s természetesen szeretne még minőségi kosárlabdát játszani és komoly eredményt elérni. Felvázoltuk a terveinket és sikerült megegyeznünk, 1+1 évre kötelezte el magát. Vele és a magyar játékosokkal jó alapot sikerült kialakítanunk a hazai vonalon, és bízva Dzunics jó kiválasztóképességében, megfelelő lé­giósállományunk is lesz a következő szezonra.

Markovics (balra) tavaly, Lóránt idén távozott Fehérvárról
Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

Megszólalt Lóránt Péter is, a volt albás közölte, nagyon várja már az új szezon rajtját.

– Bánéval régóta ismerjük már egymást, a válogatottban és Fehérváron is sikerült jó kapcsolatot kialakítanunk. Úgy gondolom, hogy jó légiósokkal és a megfelelő magyar játékosokkal egy erős magunk lesz, ami meghatározhatja az egész szezont – nyilatkozta a paksiak új szerzeménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában