Aqvital FC Csákvár

2019.08.31. 16:00

Visszatérnének a diadalok útjára

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II hetedik fordulójában egy vérbeli rangadón javíthat otthon a listavezető Aqvital FC Csákvár csapata.

Dévai Nándor Csaba, Nagy Péter

A Szombathelyi Haladás után újabb erős gárdát kellene legyűrni Fotó: NS

A bajnokság kezdetekor aligha lett volna bárki szomorú a Vértes lábánál, ha azt mondják, hogy a hatodik fordulóban szenvedi el első vereségét az Aqvital FC Csákvár együttese. Főleg a sorsolás fényében, hiszen Kiprich Dávidéknak olyan ellenfelek jutottak rögtön a legelején, mint az MTK, a Vác, a Budafok vagy a Gyirmót. Utóbbi – 3-0-s győzelmével – azért „helyére” tette az addig hibátlanul menetelő csákváriakat, ám nincs sok idő a búslakodásra, hiszen vasárnap 17 órakor újabb kihívás elé kell nézniük: az őket üldöző BFC Siófok érkezik majd a Tersztyánszky Ödön Sportközpontba.

A szintén remekül rajtoló Balaton-partiaknál kiemelt figyelmet érdemel Horváth Péter, illetve Szakály Dénes, akik egyaránt három-három találatot szereztek az eddigi fordulók során. Visinka Ede vezetőedző elmondta, hogy egy hasonló mentalitású társaságot látnak vendégül, ahol szintén nagyon jó a csapatösszhang. A szakember hozzátette, igazi focihangulat uralkodik Siófokon, ami feltüzelheti a játékosokat.

A Szombathelyi Haladás után újabb erős gárdát kellene legyűrni
Fotó: NS

Ami a két csapat múltját illeti: tavaly egy csákvári siker és egy döntetlen a mérleg, ám ami ennél is érdekesebb az az, hogy a legutóbbi siófoki diadalhoz egészen 2015. november 7-ig kell visszanyúlnunk – úgyhogy van miért törlesztenie e hétvégén az NB II utolsó veretlen csapatának.

A Balmazújvárost eközben kizárták a Merkantil Bank Ligából, s valószínűleg törlik az eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában