Sport

2017.06.29. 20:10

A beállós játszott a vb-selejtezőkön, majd férjhez ment

Szeptemberben szenvedett térdsérülést, a szezon végén tért vissza. A nyár eleje viszont mesésen alakult Mayer Szabina számára.

Szupkai Gábor

Kora ősszel, a Gdynia elleni EHF-kupa mérkőzésen, az első félidőben egy rossz mozdulat következtében zokogva maradt a parketten, majd egyik társa és a parkettre azonnal rohanó masszőr, Bíró László vállára támaszkodva hagyta el a játékteret.

Térszalagszakadást szenvedett, hat és fél hónap után tért vissza a parkettre. nagyon várták vissza. A vezetőedző, Deli Rita nem győzte hangsúlyozni, Mayer nélkül teljesen más, sokkal kiismerhetőbb volt a csapat játéka, ráadásul a másik két beállós, a brazil Piedade és a télen, villámmal igazolt montenegrói Klikovac nem villogott a mérkőzéseken.

Amilyen drámaian alakult Mayer ősze és tele, annyira nagyszerű lett a tavasz és a nyár eleje. Májusban visszatért a válogatottba, azonnal kulcsfiguraként számított rá a kapitány, Kim Rasmussen. A fehérvári beállós a szlovákok elleni vb-selejtezőkön négy gólt szerzett, testvéries elosztásban. A pozsonyi visszavágó után három nappal pedig férjhez ment, élete párjához.

- A férjemmel, Füstös Jánossal nyolc éve alkotunk párt, hosszú ideje élünk együtt, most jött el a pillanat, hogy örök hűséget esküdtünk egymásnak. Június 17-én, Bándon tartottuk a lakodalmat, ahova több játékostársamat is meghívtam, de csak Pelczéder Orsolya tudott eljönni a párjával. A többiek mindannyian nyaraltak, illetve több barátnőm a strandkézilabda-válogatottban szerepelt. Így is remek volt
a hangulat, kilencvenen vettek részt a lagzin. A sérülés miatt volt időm a szervezésre, ami fél évet vett igénybe, a veszprémi barátnőm, Balogh Rebeka rengeteget segített. Így különösebben nem is kellett kapkodnunk, minden időben összeállt. Pedig az esküvőt megelőző időszakban csak a játékra koncentráltam. Véget ért a bajnokság, utána kezdődött a válogatott edzőtábor, ami két és fél hétig tartott, majd jött a két vb-selejtező. Az elsőt 28-19-re nyertük, a visszavágón pedig 24-24-re végeztünk, magabiztosan jutottunk ki a decemberi, németországi világbajnokságra.

Mayernek - elmondása szerint - végig jól ment a játék, támadásban ő volt az elsőszámú megoldás, mellette Kisfaludy Anett és Sirián Szederke szerepelt a poszton.

- Mindegyik derbin kétszer voltam eredményes, valamint sok hétméterest harcoltam ki, nem tudtak szabályosan megállítani. A szövetségi kapitány dicsért, de a decemberi vb-ről még nem ejtett szót. Természetesen nagyon szeretnék ott lenni, úgy gondolom, erre meg is van
az esélyem. Tavaly nyáron is szerepeltem a válogatottban, az edző bízott bennem, ha nem sérülök meg Gdyniában, úgy gondolom, ott lettem volna a téli, svédországi Eb-n.

Az FKC-val július 10-én kezdi meg a felkészülést. Nászútra nem megy a párjával, ugyanis férje Horvátországban túrázik a junior kézis válogatottal, utána Algériában szerepelnek a korosztályos világbajnokságon. A szakvezető, Gyurka János felkérésére a családfő videóelemzőként tevékenykedik a stábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!