Fokozatosan jutott előre

2018.08.03. 11:00

Visinka Ede évről évre bizonyított a Puskás Akadémián

A nyáron harmadik szezonját kezdte a Puskás Akadémián Visin­ka Ede. Az előző évben az U15-ös korosztályban nyert bajnokságot, az idén az U16-os csapattal lett ezüst­érmes a kiemelt ligában – ezt az évadot már az NB III-as együttes kispadján tölti.

Káldor András

Visinka Ede nyártól az NB III-as PAFC II csapatát irányítja

Fotó: PAFC

A labdarúgó szakember a Vajdaságból származik, játékosként több évet töltött a Crvena Zvezda csapatában, majd kipróbálhatta magát az izraeli Hapoel Beer Sheva játékosaként, de futballozott Izlandon is.

– Kecskeméten Djoko Kokovics – utánpótlás-szakágvezető – mellett kezdtem az edzői pályafutásomat. Sikeresen elvégeztem a B és az A licences tanfolyamokat, majd úgy alakult, hogy mindig ott voltam az első csapat szakmai stábjában. A kecskeméti évek alatt több remek szakemberrel dolgozhattam együtt. Egy fél évet tevékenykedtem Diósgyőrben is – szintén a felnőttcsapat szakmai stábjában.

Hogy került az akadémiára?

– Az volt a vágyam, hogy vezetőedző legyek, és a saját utamat járhassam. A Puskás Akadémián vezetőedzőként önállóan dolgozhattam a korosztályos együtteseknél.

Visinka Ede nyártól az NB III-as PAFC II csapatát irányítja
Fotó: PAFC

Mennyiben más egy felnőtt­együttest dirigálni?

– Itt más típusú problémák lesznek már, mint az utánpótlásban, az újonnan felmerülő gondokat igyekszem megoldani a felnőttcsapatoknál pályaedzőként szerzett tapasztalatommal. Az elmúlt hetek során végzett munka után mondhatom: remek társaság van kialakulóban.

Milyen terveket szövögetnek a szezonra?

– Sok fiatallal vágunk neki, de nem aggódom emiatt. Vannak olyan motiváltak és jó értelemben pimaszak, hogy élni fognak a lehetőséggel, amit kapnak. Az igazi célunk, hogy minél több tehetséget beépítsünk a felnőttfutballba. Ha megszerzik a kellő rutint az ősz folyamán, az egészen biztosan eredménnyel is fog párosulni. Remélem, sokan be tudnak majd mutatkozni az első csapatban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában