Sport

2009.09.09. 02:29

Világsztár a Csillag-völgyben

Kőszárhegy - Igazi csemegében és vélhetően látványban lesz részük a nézőknek vasárnap a Csillag-völgyi motokrosszpályán: a világsztár ifj. Németh Kornél is indul a futamon.

zaol.hu

Vasárnap 13 órakor kezdődik Kőszárhegyen, a Csillag-völgyi pályán a Magyar Köztársaság motokrossz bajnokságának utolsó előtti futama a K és 3S-Aluspan Kupáért, ahol az amatőrök mellett a hazai és külföldi profi versenyzők is rajthoz állnak. Ez a tény önmagában még nem is lenne szenzáció, hiszen az már megszokott dolog, hogy hazánk egyik, ha nem a legjobb sportági létesítménye igencsak közkedvelt a résztvevők és a nézők körében.

Az viszont már igen, hogy ott lesz a mezőnyben, és elrajtol ifj. Németh Kornél is. Az a versenyző, aki egy ideje már Németországban, Koblenzben él, ott is motorozik, és az eredményei alapján már világsztárnak számít. Még akkor is, ha az idei világbajnokságon nem indult el.

Helyette az MX1-ben (450 ccm, 58-60 lóerős, négy ütemű speciális motor) a KTM-Sarholz csapat tagjaként az idén német profi bajnoki címet szerzett. Tette ezt az első kelet-európai versenyzőként az ADAC Masters német motokrossz-bajnokságban.

Ugyan még az utolsó futamra sor kerül, de Kornél 276 ponttal rendelkezik, és ezzel már behozhatatlan előnyre tett szert legnagyobb riválisa, az eddig 222 pontot gyűjtő Ken Roczen előtt.

De ifj. Német Kornél nem csak a német bajnokságban vett részt, hiszen teljesült az egyik vágya is: az idén a kanadai bajnokság három futamán is elrajtolhatott, s ezek alapján is az összetett 17. helyen végzett, ami a szakértők szerint is kiváló eredmény.

- Meghívtak a kőszárhegyi rendezők, az ottani ismerősök, ezért is veszek részt a vasárnapi bajnoki futamon. A pálya jó, nincs vele gond és régóta ismerem, hiszen közel van egykori lakóhelyemtől, Balatonszemestől, ahol éltem, így sokszor gyakoroltam rajta. Sőt azt mondhatom, hogy az állandó fejlesztéseknek köszönhetően már a kiváló kategóriába tartozik. Ami a futamot illeti, a verseny az verseny, ezért természtesen ezt is komolyan veszem. Ismerem a hazai mezőnyt, így tudom, hogy vannak olyan tehetséges srácok, akik gyorsak és ügyesek, de a nézők szempontjából nyilván én számítok esélyesnek. Ám figyelni kell, hiszen már a rajtnál is, vagy a verseny közben eleshet, elcsúszhat az ember - mondta a 26 éves, tizennégyszeres magyar bajnok versenyző. Aki szeptember 27-én még a német enduro-krossz bajnoki címet is megszerezheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!