a mentorprogram résztvevői

2019.05.07. 22:17

Vidisek a „polgi” székében

Sok eseményt megélt már a Városháza, de ritkán van akkora sürgés-forgás az épületben, mint amekkora a MOL Vidi FC tehetségeinek látogatásakor volt.

Ferencz Balázs

Városházi élményeket gyűjtöttek a Vidi mentoráltjai Fotó: Simon E

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András látta vendégül azt a 26 futballistatehetséget, akik még márciusban felvételt nyertek a MOL Vidi FC kiemelt mentorprogramjába. A korosztályaikból kitűnő labdarúgókat a Vidi felnőtt játékosai mentorálják, tanácsokkal látják el őket, rendszeresen tartják egymással a kapcsolatot. Hárman, Juhász Roland, Kovács István és Tomas Tujvel a városházi látogatásra is elkísérték a vidis ifjoncokat, akik a polgármestertől rövid történeti áttekintést hallhattak az épületről, a kis tanácsteremben lévő műtárgyakról, megismerkedhettek a hivatal működésével, megtekinthették a Szent Korona és a koronázási ékszerek hiteles másolatát, sőt, betekintést nyerhettek a városvezető irodájába is.

Városházi élményeket gyűjtöttek a Vidi mentoráltjai
Fotó: Simon E

Kipróbálhatták azt is, mennyire kényelmes Fehérvár első emberének széke. „Egy város életében a sport támogatása mellett fontos, hogy a sport jövőjéről is tudjon gondoskodni, és lokálpatrióta fiatalokat neveljen!” – fogalmazott Cser-Palkovics András, aki arra buzdította a gyerekeket, hogy a „futballistaszív” mellett a nyelvtanulásra és a továbbtanulásra is fordítsanak nagy figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában