Forma 1

2018.07.21. 16:20

Vettelé a pole pozíció

A német autóversenyző idén ötödször rajtolhat az első kockából, hiszen az időmérő edzést körrekorddal nyerte meg szombat délután.

Hockenheim, 2018. július 21. Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzõje, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Német Nagydíjának idõmérõ edzését a hockenheimi versenypályán 2018. július 21-én, egy nappal a futam elõtt. (MTI/AP/Jens Meyer)

A hazai közönség előtt szereplő Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája nyerte a Forma-1-es Német Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

A vb-pontversenyben is vezető 31 éves Vettelnek ez az idei ötödik, pályafutásának pedig 55. pole pozíciója.

A második helyen Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője zárta az időmérőt, míg a harmadik rajtkockát Vettel csapattársa, a szintén finn Kimi Räikkönen foglalhatja majd el.

Vettel legnagyobb riválisa, a címvédő és ugyancsak négyszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton (Mercedes) műszaki probléma miatt csak 14. lett az időmérőn. Hamilton az edzés első szakaszában ráhajtott az egyik rázókőre, az ütés következtében meghibásodott a Mercedes hidraulikai rendszere, ezért a brit pilóta nem folytathatta. Hamilton így legjobb esetben is csak a 14. kockából startolhat majd a futamon, de ha a versenyautójában ki kell cserélni valamilyen alkatrészt, akkor akár még az utolsó sorba is sorolhatja őt a versenybíróság.

A 67 körös Német Nagydíj vasárnap 15.10 órakor kezdődik.

Borítókép: Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Német Nagydíjának időmérő edzését a hockenheimi versenypályán 2018. július 21-én, egy nappal a futam előtt. Forrás: MTI/AP/Jens Meyer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában