Sport

2009.07.06. 02:29

Veszprém-rali: Fejéren, feketén

Veszprém - Alaposan megrostálta a mezőnyt a hét végi Veszprém-rali, a résztvevőknek majd a fele kiesett a versenyből. Így járt a három Fejér megyei páros is, egyikük sem ért célba.

Matók János

- A harmadik gyors után az abszolút 15., a kategória 2. helyén álltunk, amikor jött a Márkó-Jutaspuszta közötti szakasz. Már túl voltunk a háromnegyedén, amikor egy hosszú jobbos kanyarból egy bal visszafordítóba mentem, ám túl szűken vettem. Előbb két kerékre, aztán fejtetőre, s végül az oldalára állt a gép. Pár néző fél perc alatt talpra állította, így ki tudtunk menni a szervizparkba. Ott a technikai ellenőrök átnézték, s közölték, hogy miután a bukócső B-oszlopa a fejem fölött egy kissé megsérült, a szabályok szerint nem folytathatom tovább a versenyt. Sajnos ismét hibáztam, ez nem az én évem. Simán beérhettünk volna a célba, hiszen erős volt a kocsi, a gumiválasztás és a beállítások is jók voltak. Peches vagyok - mondta kissé elkeseredve Tobak Zoltán.

- A szuperspeciálon, ami inkább terepralira való, rögtön 10 másodperces hátrányba kerültünk, de szombaton már sokat javultunk. Ám a 6. gyorson, a Hajmáskér-Őskü szakasz végén, a célfotó után egy sziklának mentem. Még szerencse, hogy volt az 50 perces szerviz, így a fiúk kicserélték az elrepedt hűtőt. Így sem lett teljesen tökéletes, mert amikor mentünk ki a 7. gyorsra, vizet kellett rátölteni, s ráadásul Táborszki jobb kezének az ujjai leforrázódtak.Végül elrajtoltunk, aztán egyszer csak megszűnt a jobb oldali hajtás, a féltengelycsukló szétesett. Sajnálom, mert ott lehettünk volna a 2. helyen. Sokat tanultam ebből. Attilával jól együtt dolgoztunk, viszont azt meggondolom, hogy a jövő évi Veszprém-ralin elinduljak - mondta határozottan Lévai Ferenc.

- A 3. gyors után is egészen jól mentünk, ifj. Tóth Janikával csatáztunk, de szép lassan visszaestünk, mert fokozatosan felmelegedett a motor. Ami aztán a 7. gyorson, a Gyártelepen egyszer csak megadta magát. Még most sem tudjuk, hogy mi történt - mondta Szenner Zsolt.

Nagy anyagi kár a versenyautókban

Hideg Krisztián, az RSQ Team Kft. tagja, Tobak Zoltán csapattársa roppant dühös volt a pénteki szuperscpeciál után, hiszen szombaton már nem állhatott rajthoz. Mert a durva kohósalakkal felszórt nyomvájú (benne az emberfej nagyságú darabokkal) leszedte a differelciált, a bölcsőt, a kipufogórendszert és a katalizátorát, ami ráadásul el is veszett. A kár több, mint egymillió forint. Gondjával nem volt egyedül. Kemény pálya a veszprémi, de ezt előre tudni lehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!