Igazolás

2018.08.20. 14:58

Vértes Nátán Finnországban

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia tehetséges hokisa, Vértes Nátán a HPK Hämmenlinna U20-as csapatához igazolt.

Ferencz Balázs

Vértes Nátán

A junior-válogatott kiválósága augusztusban utazott próbajátékra a Hämeenlinnan Pallokerho alakulatához. Vértes Nátán az előző idényben az EBYSL legeredményesebb játékosa volt, 40 mérkőzésen 68 pontot gyűjtött. Az ifjú titán a tesztmérkőzéseken is bizonyította rátermettségét. A TPS elleni összecsapáson 3-1-re győztek Jusso Nieminen tanítványai, Vértes egy gólt szerzett. A japán junior-válogatottal szemben 6-2-es sikert aratott a HPK, a 18 éves magyar egy góllal és egy gólpasszal zárt. A Helsinki junior gárdája ellen egy gólt jegyzett a Székesfehérváron tíz éves kora óta nevelkedő játékos.

Vértes Nátán

„Nátán technikás játékos, jó a korcsolyatudása, nagyon jól mozog és kiválóan kezeli a korongot. Javulnia kell ugyanakkor a párharcokban, hiszen a játék itt, Finnországban észrevehetően gyorsabb, mint az, amihez szokott. Jól és gyorsan fordul védekezésből támadásba, azonban bele kell szoknia a játék támadásból védekezésbe való átmenet reakcióiba, ennek nagyon gyorsnak kell lennie.” – vélekedett a finn csapat vezetőedzője, Jusso Nieminen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában