Sport

2009.09.07. 02:29

Vereség, de nem a világ vége

Székesfehérvár - Első hazai mérkőzésén, a bajnokság 2. fordulójában, a Debrecent látta vendégül az Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata. Állt a zászló a sikerre, de végül kikaptak.

Matók János

Székesfehérvár, 600 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.

Alcoa FKC: Szikora - Azari 1, BERNATAVICIUTE 7, HORVÁTH 1, TRISCSUK 7/1, Tilinger 3/2, Vincze 4, csere: Trimmel (kapus), RÁDL 2, Zsigmond, Bízik 1, Kovács. Vezetőedző: Sótonyi László.

DVSC: Kiss - Csáki, LOVRICS 7, Borbás 1, MÖRTEL 7/1, Hornyák, Kazai, csere: TRIFFA (kapus), Bognár, BULATH 5, SZABÓ 3, Bogdanovics 5/4, Szalai 1, Slakta. Vezetőedző: Bakó Botond.

Kiállítás: 12, illetve 8 perc. Hétméteres: 4/3, illetve 6/5.

Az eredmény alakulása, 5. perc: 3-3, 19.: 9-9, 34.: 18-15.

Székesfehérvár - Első hazai mérkőzésén, a bajnokság 2. fordulójában, a Debrecent látta vendégül az Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata. Állt a zászló a sikerre, de végül kikaptak.

Az első két mérkőzés fehérvári győzelemmel zárult, hiszen előbb a serdülők 28-27-re, majd az ifjúságiak nagy csatában 36-35-re győztek az esélyesebb Debrecen ellen. Ez utóbbinál a kapus Dancs Nóra, a február óta az első tétmérkőzésen pályára lépő Kapási Anna, aztán Gazdag Kitti és Zsigmond Vivien játszott nagyon jól, de a siker az egységes csapatmunka diadala is volt. Arról nem beszélve, hogy a második félidőben a derekát fájlaló átlövő Németh Kriszta már nem is tudott pályára lépni. Így a felnőttek mérkőzéséről is kimaradt, amit a többi között Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, továbbá Németh András, a Vác és Gyurka János, a Veszprém vezetőedzője is megnézett. Így ők is látták, hogy a vendégek két góllal nyitottak, de attól kezdve a hazaiak kiegyenlítettek, majd Bernataviciute emberhátrányból szerzett találatával 11-10-re már ők vezettek. Sőt két találatra hízott az előny, de a végén Bulath alakította ki az első félidő eredményét. A szünetben arról esett szó, hogy az FKC-nak jobb az emberhátrány, mert akkor gólokat lőnek a lányok, míg előny-ben ez nem sikerül. A szünet utáni folytatásban pillanatok alatt három góllal, 18-15-re megléptek a hazaiak, ám kérdéses volt, hogy erővel meddig bírják a tempót a jóval hosszabb kispaddal rendelkező vendégekkel. Nem túl sokáig, hiszen Mörtel kiegyenlített (19-19), de ekkor még két hazai gól következett. Ám a következő percek a Loki sikerének a jegyében teltek el, hiszen zsinórban négy debreceni gólt láthattunk. Ezekben kissé a játékvezetői ítéletek is szerepet játszottak, hiszen azokkal felhozták a vendégeket, de az is tény, hogy a fehérváriak a legfontosabb pillanatokban nagyon sok hibát vétettek. Ettől kezdve magabiztossá vált a Debrecen játéka, és a vendégek már nem engedték ki a nehezen megszerzett győzelmet a markukból. A lefújás után bosszús is volt egy kissé Sótonyi László, mert ezt a Lokit le lehetett volna győzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!